Text to HTML; HTML to Script


Astăzi m-am gândit să mă opresc la două programe care pot fi utile webmasterilor în diverse situaţii. Sunt departe de a fi perfecte (după gustul meu), dar în anumite situaţii pot fi exact ce ai nevoie. Degeaba ai o telecomandă sofisticată când vrei să deschizi o cutie de conserve, nu? Primul program, Easy Text To HTML Converter, face ce spune numele: având fişiere TXT sau RTF le puteţi converti – în serie chiar – în fişiere HTML. Marele minus este că dacă în fişierul RTF aveţi text formatat de exemplu cu text îngroşat sau înclinat, formatarea aceasta se pierde. Economisiţi oricum timp dacă este vorba de a formata liniile (cu tagul p sau br), chiar şi pentru liste.

Până nu uit: programele au interfaţa (şi) în română! Aţi fi observat şi din capturi, dar m-am gândit să spun repede, căci unii vor găsi brusc mai atrăgătoare programele.

Programul are mai multe moduri de funcţionare, organizate pe taburi după cum puteţi vedea mai jos, fiecare pe un tab.

– Un singur fişier: indicaţi un fişier şi sursa, apăsaţi pe butonul verde şi gata!
– Lista de fişiere: indicaţi un director sau manual mai multe fişiere, faceţi o selecţie şi din nou butonul verde!
– Bloc de text: ţineţi programul deschis şi faceţi copy & paste când aveţi nevoie.
– Table to HTML: converteşte tabele în format HTML, Dvs indicând doar separatorul pentru a şti de unde începe o nouă celulă.

Webmasterii care trebuie să aranjeze texte pentru prelucrare vor recunoaşte că acest mic program (sub 300KB) este un mare salvator de timp în unele situaţii.

img

În fine, aceeaşi firmă – armeană se pare – mai are un program gratuit şi care este tradus şi în română: Easy HTML To Any Script Converter. Nu am să petrec prea mult timp să explic ce face programul, captura de mai jos fiind cred expresivă. Dacă doriţi să treceţi un cod HTML în ASP, PHP, Ruby, JScript sau altele, acest program vă poate din nou salva timp preţios. Succes!

img2

Ah, totuşi un lucru: aplicaţia de mai jos are şi un tab numit Trimite email la Javascript. În timp ce acest nume poate suna neclar, de aici puteţi codifica un link pentru trimiterea emailurilor, pentru a nu fi capturată uşor şi folosită la spam. Un alt atu al acestui program. Cred că o captură lămureşte:

img3


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *