FlashGet+FlashGot


Dacă descărcaţi frecvent programe de pe internet probabil folosiţi un aşa numit download manager. Eu am folosit mult timp Net Transport, devenind în timp comercial. Apoi am trecut pe Free Download Manager (la care de fapt cred că mă voi întoarce). O perioadă am folosit şi FlashGet, dar pe atunci era comercial, varianta "gratuită" incluzând reclame. Se pare că am rămas în urmă cu acest program, care din 2006 dacă am înţeles bine a devenit complet gratuit. Drept urmare l-am introdus la secţiunea noastră de Download de unde îl puteţi descărca.

img5

Pentru cei care nu folosesc vreun download manager să vedem puţin la ce sunt utile. În primul rând cresc viteza de descărcare. Există o adevărată competiţie între programele de acest gen în a afişa creşterea de viteză: FlashGet spune că poate să aducă de până la şase ori mai rapid un fişier decât printr-o descărcare clasică. Împărţind fişierul de descărcat în bucăţi mai mici, FlashGet reuşeşte să realizeze download-ul simultan pe părţi. Dar uneori mai important decât faptul că descarcă rapid este că în cele mai multe cazuri puteţi întrerupe un download. Să zicem că aveţi de descărcat un fişier de 300MB. La serviciu începeţi descărcarea, se face în proporţie de 40% şi…? Dacă descărcaţi clasic şi trebuie să mergeţi acasă întrerupeţi descărcarea şi acasă o reluaţi de la început. Cu FlashGet (şi programele de acest gen) un download poate fi făcut în etape, doar dacă serverul de unde se face descărcarea nu opreşte aceasta (cazuri rarisime). Viteză mai mare… posibilitatea de a întrerupe şi relua un download… cred că sună convingător.

img4

Mai există însă un motiv pentru a folosi astfel de programe. Vă puteţi organiza mai bine pe directoare descărcările de pe internet. Vedeţi mai sus (da, programul are interfaţă în română) că există un folder Descărcare (unde sunt evident fişierele în curs de descărcare) şi un folder Descărcate (unde puteţi crea oricând directoare pentru a organiza fişierele). Dacă daţi click dreapta pe Descărcate puteţi alege un alt loc de pe harddisk unde să fie depozitate download-urile.

img6

FlashGet se integrează perfect cu FlashGot, extensia Firefox pentru descărcări de filiere. După cum vedeţi în imaginea alăturată la descărcarea unui fişier se oferă mai multe opţiuni: deschiderea lui (dacă este fişier Word, o arhivă sau alt format cunoscut); salvarea cu un download manager (specificabil din listă sau la configurarea entensiei); sau salvarea în mod clasic.

Extensia vă permite să o apelaţi implicit (ALT şi click) sau să o evitaţi implicit (ALT+SHIFT şi click).

Probabil FlashGet şi FlashGot sunt deja folosite de cei mai mulţi cititori, fiind o combinaţie câştigătoare. Dar poate sunt şi unii care nu au auzit de ele şi atunci ei sunt destinatarii materialului.

În încheiere voi mai spune că FlashGet descarcă şi torrente, un lucru pe care nu prea îl întâlnim la alte download manager-e. Consumul de resurse este redus. Suportă interfeţe. Mai multe informaţii pe situl producătorului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Florin spune:

  Ai putea explica de ce daca acest program FlashGet e asa util si gratuit, totusi preferi Free Download Manager la care de fapt crezi că te vei întoarce?

 2. radu.capan spune:

  1. Cred ca este si o problema de obisnuinta (desi acum am dezactivat FDM, avand activ FG).

  2. La FDM imi plac doua lucruri:
  2.a. daca descarc un fisier media pot sa dau play pana nu e descarcat complet (nu am gasit in FG)
  2.b. cand descarc ceva imi apare automat o fereastra transparenta in care vad progresul descarcarii fara sa ma derenjeze pe ecran; in plus la final un balonas mic in systray imi spune ca e gata downloadul (la FG cand termina, termina, dar eu tb sa verific daca a terminat).

  Acum poate ca 2.a si b sunt lucruri minore, sau poate si FG poate fi configurat pentru asa ceva si mi-a scapat mie. De aceea spuneam ca probabil in final tot la FDM voi reveni. Mai ii dau insa sanse cateva zile, poate imi va placea mai mult.

  PS: FG este superior lui FDM descarcand si torrente, dar pentru torrente raman fan al micului uTorrent.

 3. Stefan spune:

  Am flashget dar nu pot sa-l folosesc in loc de torrent?

 4. andrea spune:

  FG poate afecta cu ceva PC-ul? Adica din cauza acestui program se misca mai greu?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *