Clickster: muzică la îndemână


RemlapSoftware a lansat recent un program despre care se vorbeşte acum pe diverse bloguri: Clickster. Numele poate nu spune prea mult, dar textul de sub el ne luminează: locate and download mp3’s. Programul pretinde că are o bază de date de 25 de milioane de piese MP3 aflate liber pe internet. Liber? Aici s-ar putea discuta mult, ca în cazul recomandării de săptămâna trecută: Siteload. Ştim însă că nu tot ce există pe internet este şi gratuit.

img11

Până la complicaţiile juridice să vedem programul. Foloseşte evident conexiunea la internet aşa că asiguraţi-vă că firewall-ul nu îl blochează. Daţi nişte litere (numele unui artist sau al unei piese) şi apăsaţi pe butonul Find. Va apare un buton roşu lângă el cu care puteţi opri căutarea. Într-o listă veţi avea rezultatele căutării. Dublu-click pe o piesă sau selectarea ei şi click pe butonul de Play albastru va porni audiţia melodiei. Dacă apăsaţi pe butonul verde cu săgeată în jos veţi putea descărca piesa pe propriul calculator. Există şi acel buton cu litera i, de unde puteţi afla locaţia exactă a piesei. Puteţi naviga pe respectivul sit pentru a verifica dacă într-adevăr piesa este pusă gratuit la dispoziţie, inclusiv spre descărcare.

Eu am început să folosesc programul de 2-3 zile şi am strâns deja nişte piese pe gustul meu. Nu vă aşteptaţi să găsiţi discografii complete, dar oferta este totuşi bogată. Multe piese gratuite sunt din concerte (ceea ce probabil explică faptul că sunt gratuite, nefiind de pe albume). Salvarea pieselor care vă plac este o joacă de copil, ceea ce îmi place 🙂 . Ascult şi ce îmi place salvez… Pentru alte informaţii consultaţi pagina producătorului.

img10

Mă mai lungesc puţin. Puteţi folosi Google pentru a căuta piese MP3. Puteţi găsi astfel directoare neprotejate cu tone de muzică (un mic exemplu). Vă ofer şi un exemplu de căutare, pe baza căruia puteţi să înţelegeţi semantica pentru a găsi MP3-uri (desigur, puteţi adapta pentru OGG sau alte formate audio). Nu doresc însă să dezvolt subiectul. Ba chiar închei invitându-vă să urmăriţi un material interesant despre piraterie şi efectele ei asupra industriei muzicii. Prezentarea este suficient de dinamică şi incitantă pentru a vă reţine atenţia: vă invit, vă rog chiar să daţi click aici.

img12


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un motor de cautare pentru indexuri de mp3 este oferit de AudioRaider.com. Introduceti artistul/grupul dori si va sunt oferite multe directoare neprotejate cu piese mp3. Atentie la legalitate!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *