Păcăleli pe internet


Azi-dimineaţă am găsit un email în poşta mea electronică, ce includea o legătură spre o ştire ciudat: "Elena Băsescu, idilă cu Radu Capan". Am crezut că este vorba de o coincidenţă de nume, deşi numele meu de familie nu este foarte răspândit. Când însă acelaşi prieten mi-a trimis ştire că este "primul român în topul miliardarilor" am mirosit că e vorba de o farsă. Probabil aţi primit şi Dvs. Cu siguranţă s-au trimis sute de farse, iar pe un blog la care conduce "sursa" "ştirilor" (de fapt nu e nici sursă şi nici nu sunt ştiri) am citit câteva reacţii foarte violente şi ameninţări cu datul în judecată. Morala: atenţie cu cine glumiţi!

img7

Deci: mergeţi pe situl Acasă.ro unde (doar de 1 aprilie? nu ştiu) există o secţiune specială pentru a înscena nişte farse. Din păcate majoritatea vulgare (că dacă nu este cu sex, prostituţie, homosexualitate… românul nu râde, probabil). Dar veţi găsi şi unele mai curate. Alegeţi poanta (sunt trei categorii: pentru bărbaţi, pentru femei şi unisex) şi apoi particularizaţi-o, aceasta însemnând indicarea numelul şi/sau vârstei şi/sau localităţii prietenului pe care doriţi să îl păcăliţi. Astfel puteţi avea o ştire precum "Ana Popescu, şoferiţă dezastru" sau "Ion Georgescu a încercat să îi dea foc şefului". Numele va fi înlocuit în ştire. Se generează o adresă web care include numele păcălitului şi simulează foarte bine o ştire reală! (Doar că sursa este… nu este reală.)

Atenţie: nu trebuie să indicaţi o adresă existentă când înscenaţi o farsă. Puneţi orice seamănă a adresă de email, ex. emailul@meu.ro, căci nu se face vreo verificare prin confirmare. Salvaţi doar adresa "ştirii" pentru a o putea trimite păcălitului. "Ştire" creată nu este găsibilă de pe situl Acasa.ro, prin navigare, deci practic cine nu are linkul nu o poate citi. Deşi păcălitul va crede că lumea întreagă poate găsi ştirea cu el, doar Dvs şi cu el veţi şti de "ştire", de locul ei pe net.

Atenţie la ce poantă alegeţi şi mai ales ce destinatar alegeţi! Între poante de bun gust şi poante de prost gust este o linie foarte subiectivă.

Dacă vreţi să vedeţi un director de farse de pe internet (în engleză) vizitaţi aprilfools.urgo.org/2007.html. Sunt arhivate şi păcăleli din alţi ani.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *