CNet.ro: urmează mai multă linişte


Dragi cititori (permiteţi-mi să vă spun aşa), luna martie a reprezentat un adevărat record pentru istoria sitului nostru. Am avut 124 de articole, mult mai mult decât am oferit vreodată într-o singură lună (vedeţi în josul paginii Sumar).

img8

Au fost frecvent zile cu cinci articole! Vestea oarecum tristă este că nu se va mai repeta (prea curând). Din toamna anului trecut tot trăiesc cu speranţa că echipa noastră se va lărgi, ceea ce nu s-a întâmplat. Practic sunt acum 2-3 colaboratori încă activi. În rest doar promisiuni. Am crezut că scriind eu intens voi stimula pe cineva, dar probabil doar am "convins" că mă pot descurca şi singur. Nu, nu mă pot descurca şi singur. Volumul mare de articole din martie a avut un cost: timpul meu. Drept urmare trebuie să îmi promit în primul rând mie că nu voi mai scrie atât de mult, având, slavă Domnului, atâtea alte proiecte, multe mai importante, de dus în spate (amintesc Catholica.ro şi ProFamilia.ro).

Pe de altă parte rămân adept al calităţii versus cantitate. Printre blogurile IT pe care le urmăresc unul este Lifehacker.com, care în timp a tot crescut numărul de articole (ajungând la peste 10-15 într-o zi): observaţia mai multora a fost că acesta şi-a diluat valoarea într-o mare de postări. Ar fi totuşi excelent dacă echipa s-ar extinde şi persoane noi ar putea contribui la menţinerea unui ritm de 3-4-5 articole pe zi. Dar nu sunt mulţi cei dispuşi să lucreze fără să fie plătiţi. Aşa că… ce va fi, va fi.

Cum astăzi am intrat în Săptămâna Mare, momentul unei reduceri de motoare este cum nu se poate mai potrivit. Este timpul să intensificăm pregătirile pentru sărbătoarea Învierii. Va urma Săptămâna Luminată, când din nou nu vom publica foarte multe articole pentru că evident nici nu vom prea avea cititori. Din 16 aprilie vom avea sper din nou articole mai multe şi Buletinul IT reluat. Până atunci conţinutul nou va fi mai subţire (deşi mă cam îndoiesc de capacitatea mea de a mă dezlipi de noutăţi şi de împărtăşirea lor).

Dacă tot suntem la bucătărie internă să mai anunţăm că de săptămâna trecută ne-am extins serviciile de hosting (atenţie: doar pentru situri catolice) de la PHP şi la ASP. Am oferit şi înainte suport ASP, dar abia acum avem posibilitatea să oferim şi control panel-uri Plesk ca la conturile PHP. Avem la dispoziţie 8GB şi până acum abia am ocupat 25%. Vom migra nişte situri catolice mari, deci probabil vom trece rapid de 50%, dar pe mai departe încurajăm parohiile, asociaţiile, ordinele călugăreşti – şi orice altceva ce ţine de Biserica Catolică – să îşi facă simţite prezenţele pe internet.

Închei aici cu speranţa că vom depăşi cândva 124 de articole pe lună, cândva când la CNet.ro vor fi 5-6 persoane dedicate. Cei interesaţi să citească mai întâi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Darius spune:

    Mie unul imi pare rau sa citesc articolul acesta. Imi facusem deja un obicei sa intru pe aici pentru ca imi place foarte mult cum scrieti si ce scrieti.

    Acum adevarul e ca toata lumea sta rau cu timpul, si noi la Arena IT ne confruntam cu aceeasi problema: sunt putini care sa faca ceva util pe gratis iar timpul nostru e limitat. Cu toate acestea noi inca ne descurcam, probabil si pentru ca suntem mai multi.

    Oricum, va urez succes in continuare si la cat mai multe articole interesante.

    – Darius


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *