DivShare continuă să progreseze


DivShare este de mult timp favoritul meu pentru depozitarea fişierelor, iar ceea ce îmi place mult este că oamenii din spatele sitului lucrează pentru îmbunătăţirea serviciilor. În luna recent încheiată, martie adică, DivShare a făcut câţiva paşi importanţi. Unul este că s-a aliniat cerinţelor Web 2.0 prin "socializare". Concret, acum fiecare utilizator îşi poate defini o pagină de profil, cu fotografie, legături, poze şi să îşi adauge prieteni. Aşa ceva începe să devină normal pentru numeroase situri cu membri.

img5

Poate sunt eu mai ursuz din fire, dar astfel de "socializări" nu mă prea interesează. Mai mult m-au bucurat îmbunătăţirile din panoul de administrare a fişierelor. De exemplu a apărut o nouă facilitate de a trimite prin email o notificare despre un fişier. Dacă tocmai ai publicat un fişier şi doreşti să anunţi despre el o anumită persoană (sau mai multe) o poţi face din câteva clickuri fără să părăseşti pagina în care ai lista fişierelor. Trăiască AJAX. De fapt AJAX este folosit intens în DivShare, care, după ce a introdus la 5 martie posibilitatea grupării fişierelor în foldere (directoare), la 25 martie a lansat un nou panou de administrare (dashboard) care permite să jonglezi uşor cu fişierele (mutare dintr-un director în altul, ştergere, creare de noi directoare. ş.a.m.d.)

img6

Tipii de la DivShare promit şi alte noutăţi. Vă amintiţi că permit să publici mp3-uri şi să le inserezi în propria pagină printr-un flash (astfel că consumul de lăţime de bandă cade pe ei). Le-am scris că ar fi excelent să ofere aşa ceva şi pentru filme (swf sau flv) şi mi-au promis că este pe lista lor de priorităţi. Aştept să văd realizarea priorităţilor. Oricum, în ultima vreme DivShare a crescut bine. A pornit de la un sit fără reclame, şi de aceea puţin dubios. Acum afişează reclame ceea ce ne dă liniştea că au de unde să scoată bani pentru a ne ţine nouă fişierele. Să aibă viaţă lungă şi să fie mereu atenţi la nevoile noastre. Ce altceva ne-am (le-am) putea dori?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *