FlickrCash: o căutare genială


FlickrCash… nu vă sugerează ceva cu bani? De ce nu FlickrSearch? Nu am nici cea mai mică idee(poate e luat domeniul), dar FlickrCash nu este câtuşi de puţin un proiect comercial şi ne oferă de fapt un sistem genial de căutare între tonele de fotografii publicate de amatori şi profesionişti deopotrivă pe celebrul Flickr. Ca orice motor de căutare vă oferă posibilitatea să introduceţi nişte cuvinte cheie. După cum vedeţi mai jos, cu mouse-ul puteţi trage alţi parametri pentru căutare, ce vă permit de exemplu să căutaţi doar între fotografiile unui anumit membru Flickr sau fotografii realizate în octombrie 2005 sau care sunt gratuite inclusiv pentru uz comercial. Trageţi parametrii şi îi configuraţi după cum doriţi. Apăsaţi submit şi… secţiunea de căutare se retrage frumos în partea de sus a ecranului pentru ca Dvs să aveţi sub ochi doar rezultatele.

img14

Aveţi mai jos o imagine ca să vă faceţi o idee. Am căutat "spring nature" şi am obţinut… ce am vrut. Daţi click pe o imagine şi ea se va mări puţin. Aveţi o săgeată roşie ce permite ştergerea unei imagini din lista de rezultate (lucru util dacă doriţi apoi să vă salvaţi căutarea – cu rezultate cu tot – dar pentru aceasta trebuie să vă înscrieţi pe FlickrCash). Cu click pe săgeata albastră orientată în sus veţi vedea imaginea pe Flickr, la dimensiunea originală. În josul paginii aveţi sistemul de navigare la următoarele rezultate.

img12

Am observat că în meniul de sub logo este şi un link install your own. Din câte am văzut sunt nişte scripturi pentru exportarea de imagini Flickr în diverse forme (ce arată bine). Nu m-am oprit însă mai atent să văd. Dacă vă interesează… vedeţi. Dar dincolo de aceste scripturi, implementarea căutării este excelentă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. anmar037 spune:

    E foarte utila cautarea! Insa ii trebuie un pic mai mult timp decat unui motor clasic de cautare. Chiar daca ai o conexiune buna la internet tot astepti pana se incarca pozele… Sa speram ca aceste mici neajunsuri vor disparea pe viitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *