Peepel: mic şi promiţător


Am scris despre ThinkFree şi EditGrid. Iar Google şi Zoho au de asemenea aplicaţii office online. Aseară am citit despre lansarea unui nou competitor: Peepel.com. Iar astăzi văd că majoritatea blogurilor IT (de limbă engleză) pe care le consult scriu despre el. De la anonimat la faimă în câteva ore. Opinia mea: ieşit cam prematur pe piaţă, Peepel dă totuşi lecţii despre integrarea aplicaţiilor office într-o singură aplicaţie "mamă". Puteţi să îl testaţi: nu necesită invitaţii, nici perioade de aşteptare. Puteţi chiar indica o adresă falsă, dacă nu doriţi să vă lăsaţi emailul, pentru că doar după 24 de ore contul se blochează dacă adresa de email nu a fost validată. Pe scurt: îl puteţi folosi imediat ce v-aţi înscris.

img9

Ce reuneşte Peepel? Pentru moment ar fi două aplicaţii office în sensul clasic: Peepel WebWriter (da, gen MS Word) şi Peepel WebSheet (gen MS Excel), adică un editor de text şi altul pentru calcul tabelar. Include şi un calculator banal, dar şi un File Manager interesant, care dă şi mai mult impresia că dispunem de un harddisk online şi de aplicaţii online. Dincolo de aceasta, Peepel este destul de rudimentar prin ce oferă (comparat cu mai vechii în branşă), dar dacă este să fim optimişti putem spune că avem în faţă un început bun ce promite mult.

img6

Eu am ajuns să folosesc destul de des facilitatea de la GMail de a deschide un document Word primit prin email în Google Docs. Uneori, dacă este să fac de acolo copy & paste într-o altă parte şi/sau mici editări, prefer aplicaţia online lansării programului MS Office. Iar zilele acestea, când am migrat de la Office 2003 la Office 2007, am lucrat între timp în programul gen Word de la Google. Variantele online au totuşi valabilitatea lor! Peepel le integrează mai inspirat, după cum puteţi vedea din captura de mai sus. Ceea ce au observat mulţi este că Peepel merge cu curaj în a copia… Office 2007. Observaţi singuri privind capturile de mai jos: prima din Peepel, iar a doua din Office 2007.

img10

img11

Înainte de a încheia să mai subliniez existenţa unui Task Manager: banda din stânga primei capturi din acest material. Acolo apar toate "aplicaţiile" deschise, fiind ca un task-bar de fapt, de unde puteţi comuta între "aplicaţii". Peepel duce înainte simularea online a unor aspecte ale aplicaţiilor şi sistemelor de operare desktop. Nu ştie încă să deschidă fişiere de pe calculator.

Rămânem cu ochii pe Peepel şi vom mai reveni când vor exista schimbări majore.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *