Sătul de aceeaşi faţă a Windows-ului?


Despre cum să schimbi faţa Windows-ului am scris pe larg acum aproape doi ani. Desigur, puteţi apela la programe comerciale, poate mai uşor de folosit, dar soluţiile gratuite rămân valabile. Reluând ideea aplicării de stiluri vizuale (Visual Styles) am găsit că există un program numit UXTheme MultiPatcher. Cum situl original este jos (cel puţin în momentul scrierii acestor rânduri) am salvat fişierul în contul de pe DivShare şi deci îl puteţi descărca de acolo (are cam 1MB). Deschideţi arhiva, lansaţi executabilul şi nu lăsaţi ca Windowsul să refacă fişierul patch-uit (va trebui să daţi Cancel la întrebarea pusă). Astfel tocmai aţi făcut uxtheme.dll prietenos (adică să accepte teme).

În partea a patra a materialului amintit am spus mai pe larg despre stilurile vizuale şi practic nu am ce să spun nou. M-am gândit însă că cititorilor mai noi ai sitului le-ar prinde bine să afle de articol. În pregătirea reinstalării sistemului de operare pe calculatorul pe care îl folosesc am navigat pe DevianArt şi am găsit numeroase teme ce arată foarte bine (o altă resursă aici). Stilurile vizuale vă sunt afişate în acţiune, cu imagini ce pot fi mărite. La descărcare aveţi fie un executabil (care nu face altceva decât să pună fişierele temei acolo unde trebuie), fie o arhivă (şi atunci trebuie să puneţi Dvs fişierele unde trebuie). Şi care este locul "unde trebuie"? În directorul Windows, Resources, Themes.

Pentru moment eu m-am oprit la o temă intitulată Infini8, pe care o vedeţi şi în captura de mai jos. Dar desigur, aici suntem în spaţiul gusturilor, care nu se comentează. Am încercat diverse teme mai albe sau gri (metalizat) dar erau prea spălăcite. Am găsit pe DevianArt şi teme "papagal", cu multe culori. Dintre sutele de teme de acolo este greu de crezut că nu veţi găsi ceva care să vă placă. Aplicarea unui stil vizual nu este dificilă şi nici nu apare consum suplimentar de memorie (nu aveţi un program lansat, care să stea în memorie pentru a avea activă o anumită temă).

image05

Temele, odată dezarhivate în directorul amintit mai sus apar în Display Properties (click dreapta pe Desktop sau din Control Panel), tabul Appearance. De regulă temele au şi variaţii, pe care le găsiţi în lista derulantă Color scheme. Închei prezentând alte diverse stiluri vizuale pe care le-am testat.

image{0}[1]


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *