Anime şi manga


Manga este termenul japonez pentru benzi desenate. În afara Japoniei, el se referă de obicei strict la benzile desenate japoneze. Manga-urile populare sunt transformate în anime-uri (animaţie în limba japoneză). Manga este creată dintr-o mixtură între arta japoneză ukiyo-esi şi a preluat forma prezentă la puţin timp după cel de-al doilea război mondial. (conform Wikipedia) De un material mai amplu se bucură pe Wikipedia termenul anime.

img17

Eu nu mă consider un fan anime dar am văzut câteva filme care mi-au plăcut (ex: Appleseed). Cunoscătorii genului ştiu că acestea nu sunt desene animate pentru copii (deşi unele pot fi; ca tematică pot fi însă de toate felurile, pentru toate gusturile – de la artă la vulgaritate). Pentru cei care doresc să afle mai multe despre aceste anime şi manga, pe lângă Wikipedia se pot recomanda două situri care reunesc de fapt două comunităţi: Manga-Anime.ro şi Anime-Club.ro.

img18

O căutare cu Google vă poate descoperi şi alte situri/comunităţi dedicate acestor genuri asiatice. Închei cu un trailer ce ne dă de înţeles că Shakespeare trece de asemenea pe anime! Dacă doar aşa mai consumă generaţiile (foarte) tinere literatura clasică… atunci… treacă de la mine (poate alţii nu sunt atât de îngăduitori).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 2,33 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Un fan anime spune:

    Ehe, s-au mai schimbat lucrurile de cand ai scris acest articol.
    Comunitatile au crescut, s-au inmultit si s-au dezvolat si evenimente precum Nijikon sau OtakuFest incep sa devina traditie!
    Oricum, interesant post si informativ!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *