La zi cu programele?


Unele programe au bunul obicei (mda, uneori totuşi enervant) să verifice la fiecare lansare dacă a apărut o versiune nouă. Altele nu. Drept urmare în timp unele programe rămân la versiuni vechi, noile versiuni rezolvând probabil bug-uri şi aducând noi facilităţi. Nu ar fi excelent să putem şti dintr-o privire dacă programele pe care le avem în acest moment pe calculator sunt ultima versiune sau nu? Ba da. (De exemplu Google Pack face aşa ceva cu Google Updater.)

Recent, un sit dedicat download-urilor (de programe gratuite şi comerciale) a lansat un astfel de instrument. Deşteaptă mişcare! Din moment ce situl monitorizează versiunile noi a sute de programe, îi este destul uşor să evalueze dacă ceea ce am instalat pe calculator este ultima versiune sau nu.

img5

Programul se numeşte filehippo (după numele sitului) Update Cheker, fiind prezentat aici (aveţi nevoie de Microsoft .NET Framework 2.0 după cum corect se spune în comentariu la articol). Este incredibil de mic şi nu necesită instalare. Descărcaţi-l şi puneţi-l undeva bine pe calculator. Lansaţi-l şi dacă nu vă ţineţi programele doar în Program Files atunci daţi click rapid pe Settings. Veţi putea adăuga noi directoare unde aveţi programe şi recomandabil alegeţi Intelli Scan Sub-Folders. Atât! Dacă aţi adăugat noi directoare, daţi click pe Retry în fereastra gri şi în câteva secunde/minute evaluarea va fi făcută.

img7

Rezultatul este o pagină web ce va fi lansată în navigatorul implicit. Iată de exemplu ce a generat în cazul meu. Prima listă reprezintă actualizări recomandate, a doua actualizări la versiuni beta, de aceea nu întotdeauna recomandate (beta înseamnă de regulă o oarecare instabilitate). Acum desigur, personal nu mă interesează toate recomandările: DC++ nu l-am mai folosit de ani; Windows Live Messenger îl am pe calculator doar pentru că Windows-ul ni-l impune să îl înghiţim; iar WinSnap de la versiunea 2 este comercial, deci prefer să rămân cu ultima versiune free. Pentru programele care doresc să le actualizez, pagina web tocmai generată are nişte butoane mari şi verzi pe care dând click ajung direct la pagina de descărcare. Din câteva mişcări putem afla deci ce programe sunt vechi şi să le actualizăm rapid.

img11

Dacă tot am pomenit de FileHippo.com să spunem că este un sit extraordinar. În primul rând pentru că memorează o istorie a actualizărilor, aşa că dacă la un anume program versiunea 3.4 a eliminat o facilitate care vă plăcea mult, puteţi să găsiţi şi versiunea 3.3 (de exemplu WinSnap, gratuit la versiunea 1, comercial de la 2, îl găsiţi în ambele variante). Dacă doriţi să aveţi afişate doar programele gratuite, încă de pe prima pagină daţi click unde scrie No Filter: veţi putea opta ca directorul lor de programe să afişeze doar programele gratuite şi/sau să elimine beta-urile. Foarte practic! Şi bine ţinut la zi. Un director de nota 10.

img10


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Bogdan spune:

  Am incercat si eu sa-l folosesc, dar nu mergea!
  M-am dus pe pagina de prezentare si am vazut ca necesita .NET Framework version 2.0!!!!!!!!!!!
  Oricum foarte folositor programelul! 🙂

 2. -Hawkeye- spune:

  Nota 10 pt. acest micut program! 🙂

 3. Andrei spune:

  Foarte bun si util programelul. Atentie insa la virusi! Eu m-am ales cu 2 trojani cand am facut up-date-ul la diferite softuri. Noroc ca antivirusul pe care il foloseam m-a ajutat in depistarea si indepartarea lor. 🙂

 4. radu.capan spune:

  Desigur, atentie la virusi, dar probabil v-ati ales cu trojani din alte parti. FileHippo.com spune „All software is 100% spyware and virus free.”

  Deci cu programelul de la FileHippo e putin probabil sa dai peste ceva nedorit (linkurile merg spre download la ei, nu in alte parti). Oricum, antivirusul nu tb sa lipseasca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *