Opera 2.0: Speed Dial


Ieri Opera a ajuns la versiunea 9.20 finală, după mai multe beta-uri. Cea mai trâmbiţată noutate este Speed Dial, pe care personal nu o găsesc atât de revoluţionară cât se spune. Sunt sigur că în timp va apare o extensie Firefox care să implementeze ceva similar pentru cei care doresc. După cum însuşi numele noi facilităţi sugerează, cu Speed Dial puteţi forma, pardon, încărca rapid unul dintre cele maxim nouă situri pe care le puteţi predefini.

img4

În primul rând trebuie deci să alegeţi maxim 9 situri pe care le vizitaţi foarte, foarte des, şi care doriţi să vă fie la îndemână. Puteţi completa şi mai puţin din cele 9 poziţii. Când deschideţi un tab nou în Opera veţi vedea o pagină ca cea de mai jos, dar desigur iniţial neavând definit nici un sit. Ajunge să daţi click pe unul dintre cele nouă pătrate pentru a putea scrie adresa unui sit favorit. După ce v-aţi definit siturile pentru tastele 1-9 le puteţi desigur schimba: ca adresă (url) dar şi ca poziţie (trăgând cu mouse-ul până le aranjaţi în poziţia favorită). Aţi definit măcar un sit? Atunci puteţi deja folosi facilitatea: cu CTRL+TAB deschideţi un nou tab şi apoi puteţi apăsa CTRL+1 pentru a deschide situl definit pentru numărul 1, sau apăsa 1 şi apoi Enter.

O găselniţă interesantă care ar putea deveni un obicei cotidian pentru unii, dar nimic mai mult. Rămâne să vedem versiune următoare dacă aduc ceva mai special.

img5


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *