Doar azi gratuit: Brickshooter Egypt şi WebSite X5


Astăzi GiveAwayOfTheDay are o ofertă interesantă: este vorba de programul WebSite X5, dar înainte foarte pe scurt despre joc: Brickshooter Egypt. Acesta este o modificare interesantă a unei clasice: aşezarea unor piese de aceeaşi culoare în formaţie de trei, pentru ca să dispară. Doar că aici aşezarea lor este complet diferită. Aveţi un careu central relativ gol: în el sunt câteva cuburi care trebuie să dispară. Ca să dispară trebuie însă să alipiţi cuburi de pe margine, iar aceasta o faceţi dând click pe margini. Dacă primele nivele sunt foarte uşoare, în timp lucrurile se complică şi trebuie să vă calculaţi bine paşii. Cu cât sunt implicate mai multe culori în joc cu atât este mai dificil. Din fericire există undo.

img6

Grafica nu este uimitoare dar atmosfera este destul de reuşită şi este cu siguranţă un joc pe care l-aş da copiilor mei pentru a-şi pune creierul la muncă, în schimbul unor jocuri cu împuşcături. Iată şi nişte capturi din joc. Prima vă arată că – e clasic, nu? – jocul se desfăşoară sub forma unui itinerar, cu fiecare nivel avansând pe un drum imaginar spre ţinta finală. A doua captură este la un nivel de început.

img7 img8

Programul WebSite X5 îl găsiţi prezentat de producător aici. Este, după cum probabil intuiţi, un program de dezvoltat situri din mouse, fără scriere de cod. Personal nu am folosit şi nu folosesc astfel de programe. Şi de regulă reclamele la astfel de programe întrec ceea ce de fapt se oferă. WebSite X5 are din nou parte de o reclamă extraordinară (cel mai bun, cel mai simplu, excelent, nu trebuie să ştii nimic pentru a face situri teribile…), dar trebuie să recunosc că mi s-a părut într-adevăr simplu de folosit şi mergând în profunzime cu opţiunile. Am încercat de exemplu să definesc un formular de contact (foloseşte PHP) şi se "pictează" foarte uşor: defineşti câmpurile şi comportamentul formularului. Se pot face – spune reclama – inclusiv magazine online cu acest program. Pentru webmasterii începători poate o fi o mină de aur. Pentru cei avansaţi, cel puţin o resursă de inspiraţie (din fericire resursele, de exemplu, graficele, nu sunt ascunse în formate proprii programului, deci le puteţi folosi oricând, chiar şi după ce aţi pierdut licenţa programului).

img9 img10

img11 img12

Iată forumarul de contact mai jos, cu un design din cele multe puse la dispoziţie. La final ar fi important să mai spun că 1) programul este mare (32MB, dar şi scump, 60euro – doar azi gratuit); 2) procesul de instalare este ceva mai complicat (primiţi o cheie la activare, de la GiveAwayOfTheDay; o folosiţi în instalare, iar la un moment dat veţi fi condus pe web unde completaţi un formular cu datele personale şi email, în email primind cheia finală de înregistrare).

img13

Atenţie: programul şi jocul sunt comerciale. Astăzi sunt oferite gratuit prin Game.GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– produsul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare
– nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi pachetul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca produsul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva descărcată
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile şi jocuri oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Niro spune:

    Apreciez gratuitatea, tinand cont ca in ziua de azi totul costa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *