GTalk şi GTalk şi GTalk şi…


GTalk este un client de comunicare instant mic şi drăguţ. Îl folosesc, ceea ce nu se poate spune despre Yahoo! Messenger la care am renunţat de multe, multe luni (prietenii mă pot însă contacta pe Yahoo! Messenger prin Meebo) datorită consumului de memorie şi reclamelor afişate. Problema este că:

1) GTalk nu permite conferinţe (adică să scrii/vorbeşti simultan cu mai mulţi prieteni). Deşi când vorbeşti cu cineva poţi suna pe un al doilea, dialogul cu primul nu mai funcţionează până nu închizi al doilea apel.

2) GTalk nu permite să fie lansat de mai multe ori, de exemplu pentru a fi online mai mulţi membri ai casei. Şi pentru a vedea notificările la sosirea de noi emailuri (ceea ce cu/din Meebo nu se poate vedea).

img17

Nu disperaţi, există o soluţie 😉 . Citeam deunăzi pe un blog despre cum se poate face să poţi lansa de mai multe ori GTalk. După cum vedeţi în imaginea de mai sus, în proprietăţile shortcut-ului spre GTalk (click dreapta şi alegeţi Proprietăţi/Properties) trebuie să adăugaţi /nomutex. Atât! Acum puteţi să lansaţi de două ori sau de mai multe ori GTalk. Puteţi să îl lansaţi de atâtea ori de câţi membri din familia Dvs au cont, pentru a fi contactabili online.

Imaginea de mai jos demonstrează cele spuse:

img16

Dar puteţi să lansaţi mai multe instanţe ale programului şi să vă identificaţi cu aceleaşi date (adică tot Dvs) de două sau mai multe ori. Astfel şi doar astfel veţi putea să realizaţi conferinţe audio cu mai mulţi prieteni deodată. Pe un alt blog am găsit un grafic care explică succesiunea apelurilor pentru a putea vorbi în trei de exemplu. Desigur, toate cele trei persoane trebuie să ştie şmecheria cu /nomutex şi să aibă lansate două instanţe ale GTalk. Nu este foarte comod (faţă de Skype sau Y!M), dar până când GTalk va ţine cont de ideea de conferinţă trebuie să ne descurcăm cumva…

img18


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Corneliu spune:

    Va felicit pentru puterea de munca si pentru tinuta articolelor. Multe informatii de aici m-au ajutat sa inteleg si eu un pic din domeniul acesta atit de abstract.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *