Web 2.0 Toolbar


Într-un articol pe Cnet.ro, publicat luna trecută, Radu a explicat conceptul Web 2.0. Pornind de la acel articol şi de la premisa că utilizatorii spaţiului web doresc să fie cât mai bine informaţi, vă prezint astăzi o facilitate care se laudă că oferă în cel mai scurt timp şi pe cea mai simplă cale cele mai noi schimbări pe web (desigur Web 2.0).

Site-ul Web20toolbar.com pune la dispoziţie un toolbar, adică o bară de instrumente care se integrează foarte uşor în navigatorul folosit. Pagina este în stadiul beta şi la momentul actual oferă extensia pentru cele mai răspândite două navigatoare: Internet Explorer şi Mozilla Firefox.

img39

Web 2.0 Toolbar se defineşte singur ca un "hyperaggregator" (cu cât mai greu de înţeles este cuvântul pe web cu atât mai mult atrage vizitatorii J) ce reuneşte într-un singur loc o mulţime de site-uri web. Acestea sunt împărţite pe categorii (ştiri, imagini, filme video, oferte de muncă şi alte link-uri utile) şi sunt actualizate automat. Concret sunt oferite:

– Power Search: căutare în web cu Google, Yahoo, MSN etc.);

– Power Submit: înregistrare şi postări în diferite comunităţi sociale (Digg, Del.icio.us etc.);

– Power Alert: informaţii şi noutăţi din lumea întreaga şi din diferite domenii: News (Tailrank, TechCrunch, etc.), Links (Del.icio.us, Reddit, etc.), Video (YouTube, Metacafe, etc.), Pics (Flickr, Webshot, etc.), Jobs (GigaJobs, CrunchBoard, etc.) şi Press (PR Newswire, PR Web, etc.).

clip_image004

Odată descărcată bara de instrumente de aici, ea apare în navigator (în Firefox sub bara cu adresele favorite) şi prezintă ultimele noutăţi. Dând click în stânga toolbar-ului pe termenul Web 2.0 veţi avea posibilitatea să configuraţi bara de meniuri şi să o completaţi cu alte aplicaţii. Gadgets vă duce la o pagină web care vă permite integrarea unei agende To-Do, a unui ceas, a unor jocuri (Memory Game) etc. La Toolbar Options puteţi indica adresele Dvs. de email astfel încât să fiţi anunţat imediat la sosirea unor noi mesaje.

clip_image006clip_image008

Am folosit câteva zile această extensie şi mi s-a părut utilă. La final am renunţat la ea fiindcă mi-a încetinit vizibil procesul de deschidere a browser-ului (folosesc Mozilla Firefox cu multe alte extensii). Probabil pentru cei cu mai puţine alte extensii instalate sau care folosesc Internet Explorer, ea poate fi un instrument de informare comod şi rapid.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *