La zi cu programele… şi cu driverele?


Săptămâna trecută am scris despre programul oferit de FileHippo.com, un program foarte mic dar inteligent: verifică directorul implicit cu programe (dar şi directoarele pe care i le indicaţi Dvs dacă aveţi programe instalate şi altundeva pe harddisk) şi generează un raport cu ce programe au versiuni mai noi, oferind şi link direct pentru descărcare. Iată ideea dusă mai departe dar şi înapoi de un alt program: RadarSync 2007.

– De ce înainte? Pentru că RadarSync nu analizează doar aplicaţiile (programele) şi ci driverele! Da, de când v-aţi cumpărat calculatorul (ex: acum 2 ani), problema aceea care vă enervează la (spuneţi Dvs: monitor sau altceva) s-a rezolvat cu o versiune nouă de driver! În timp ce driverele pe care le avem pe CD-urile cu care a venit calculatorul pot părea mai sigure, o aducere a lor la zi se poate solda cu performanţe îmbunătăţite din partea sistemului. Şi cine nu îşi doreşte aşa ceva?!

– De ce înapoi? Pentru că RadarSync generează de asemenea un raport cu linkuri spre update-uri dar… linkurile nu funcţionează decât dacă vă deschideţi – contra cost – un cont la ei. Desigur, trăiască Google şi alte motoare de căutare. Dacă aflu că programul nu-ştiu-care a ajuns la versiunea aceea, pot căuta pe Google nu-ştiu-care aceea şi aproape sigur voi găsi ce trebuie. Spre deosebire de programul de la FileHippo care dă linkul direct, RadarSync complică lucrurile (dacă nu sunteţi dispus să plătiţi).

Este interesantă existenţa unor astfel de programe. E o nişă nouă care probabil va fi completată de tot mai multe programe de acest gen, ce ne informează despre versiuni noi la programe şi drivere. Mai rămâne să şi facă instalare automată (sau să ne întrebe înainte), cam ca Automatic Updates din Windows.

img49


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *