Grafice la calculul tabelar. În curând şi prezentări!


Citind azi-dimineaţă blogul Google Operativ System am aflat că Google Spreadsheets a adăugat grafice, o opţiune a cărei lipsă au resimţit-o mulţi. La New features nu apare încă trecută această noutate (o fi prea nouă?). După cum puteţi vedea mai jos sunt cinci tipuri de grafice, fiecare cu câteva subtipuri. Adăugarea unui grafic este o joacă de copil şi iar rezultatele sunt destul de "arătoase" (a se vedea captura a doua). Evident, un grafic spune mai mult decât un şir de cifre.

img52

Ieri blogul oficial al Google a dat o altă veste bună (traducere aproximativă): "Ei bine, am încercat să ţinem secret cât am putut noi mai mult, dar, să fim cinstiţi, ne-a mâncat să vă spunem ce pregătim. În curând vom avea o componentă nouă la familia Google Docs & Spreadsheets: prezentările." În traducere mai completă: un echivalent pentru PowerPoint. Familia tip Office de la Google are deja echivalent pentru Word, pentru Excel, mai rămâne pentru PowerPoint (dacă Access şi Publisher rămân în afara ecuaţiei). Despre apariţia unei aplicaţii pentru prezentări de la Google se zvonea mai de mult, mai ales că s-au găsit şi unele "urme" de cod. Probabil în vara aceasta vom avea al treilea membru din tentativa Google de Office.

img51

Introducerea acestor grafice este excelentă după mine din următorul motiv: oriunde am fi, la calculatorul nostru sau la altul conectat la internet, dacă vrem să facem nişte cifre să grăiască mai mult le aranjăm frumos sub forma unui grafic. Acesta are opţiunea salvării ca imagine (PNG), deci este uşor de folosit apoi oriunde (într-un sit de exemplu sau pentru trimis prin email).

img53


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *