FileHamster: copii de siguranţă cât cuprinde!


FileHamster este un program original ca idee: îi indici un număr de fişiere şi/sau directoare iar el monitorizează modificările, făcând copie după fiecare modificare la fişierul schimbat. Scenariile posibile sunt multe (ceea ce nu înseamnă că programul este util oricui). Generic programul este util oricui care operează modificări frecvent pe acelaşi fişier şi ulterior ar putea să îşi dorească să fi păstrat o variantă mai veche. Mai precis este util webmasterilor şi programatorilor care modifică anumite fişiere în mod repetat; designerilor şi graficienilor care lucrează asupra unui fişier cu layere timp de mai multe zile sau săptămâni… dar şi altora.

img69

Programul este foarte simplu de folosit. Se adaugă fişierele şi/sau directoarele după care, dacă este nevoie, se pot face configurări suplimentare. În mod inteligent, la închiderea unui fişier tocmai modificat FileHamster afişează lângă ceas o fereastră timp de câteva secunde dând posibilitatea unor operaţiuni, precum comentarea modificărilor tocmai făcute. Din setări puteţi forţa cererea de comentarii, astfel că un anume fişier modificat des într-o anumită perioadă de timp va avea asociat un jurnal de modificări! Un lucru chiar de dorit la anumite proiecte. Vedeţi mai jos monitorizarea unui fişier Stiri.doc, la una dintre modificări notând şi un comentariu. Se poate reveni uşor la orice variantă anterioară salvată autormat de FileHamster, lucru extrem de important dacă vă daţi seama că în pagina cu mii de linii în ASP sau PHP aţi introdus o eroare care acum două zile să zicem nu exista.

img70

Lucrurile bune nu se opresc aici. FileHamster permite extinderea funcţionalităţilor prin plugin-uri, unul de exemplu arhivând automat fiecare versiune a documentelor. În acest fel, la fişiere mari, se poate face o considerabilă economie de spaţiu. Dacă vi s-a întâmplat des să regretaţi că un anume fişier nu îl mai aveţi aşa cum era acum câteva zile, atunci analizaţi serios dacă nu doriţi să angajaţi gratuit un hamster 😉 . Always working so you don’t have to…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *