Firefox: FireFTP


Cu siguranţă despre extensia FireFTP ştiu majoritatea webmasterilor ce folosesc Firefox. Pentru ceilalţi îmi permit să scriu câteva cuvinte despre acest minunat instrument. Este de fapt un client FTP încorporat în Firefox (nu nativ, ci prin extensia de… 123KB – ce client FTP mai găsiţi Dvs la aşa dimensiune?) care poate concura cu succes cu clienţi FTP ce funcţionează ca programe separate, independente. Am să vă dau un singur exemplu: dintre numeroşii clienţi FTP pe care i-am încercat, gratuiţi şi negratuiţi, în doar 1 sau 2 am găsit opţiunea de schimbare recursivă a drepturilor pe foldere & fişiere. FireFTP permite aşa ceva (click dreapta şi alegeţi Recursive Properties).

img71

Presupunând că v-aţi instalat extensia o veţi găsi în meniul Tools, ea deschizând un tab nou. Puteţi să vă definiţi oricâte situri, fiecare sit cu informaţiile de conectare dar şi altele suplimentare (gen folder de start local şi remote). Partea frumoasă este că profilurile pot fi exportate, astfel că pot fi mutate pe un alt calculator sau refolosite chiar dacă aţi ras navigatorul şi l-aţi reinstalat complet. După cum puteţi vedea din captura de mai jos arată ca un client FTP normal. Puteţi naviga local şi pe server, publica sau descărca fişiere… Mi-a plăcut o altă facilitate rară, chiar şi la clienţi FTP scumpi: Directory Diff. Presupunem că lucraţi la un sit offline şi doriţi să publicaţi online fişierele modificate. Puteţi configura din profilul contului FTP ca mişcarea printre directoare să fie sincronizată: adică dacă deschideţi directorul fotografii local, şi pe server tot acelaşi director se va deschide. Din meniul Advanced puteţi apela la Directory Diff şi atunci vor fi comparate conţinurile directoarelor active local şi îndepărtat, putând cu uşurinţă să publicaţi doar ce aţi modificat. Mai mult, există Recursive Directory Diff care merge în adâncime cu comparaţiile pentru a găsi ce este nou şi trebuie publicat (sau descărcat).

img72

În fine, încă un lucru care mi-a plăcut mult. Puteţi să definiţi unul sau mai multe editoare (text, grafice…) şi să deschideţi un anumit fişier de pe server, să îl modificaţi, iar când închideţi fişierul cu un click să publicaţi online versiunea modificată! Este un fel de simulare de lucru direct pe server! Dacă aveţi nelămuriri există un Help bogat în informaţii. Un excelent mic dar puternic client FTP – îl recomand călduros.

img73


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *