De relaxare: Rooms


Rooms… un joc coreean cu o atmosferă intrigantă; o muzică puţin cam repetitivă dar potrivită; cu o idee de joc combinând idei mai vechi rezultând ceva foarte original! Dacă urmaţi legătura anterioară veţi ajunge la pagina simpluţă a jocului de unde aveţi două opţiuni: să jucaţi online sau offline jocul. Este un joc flash, de 30MB, deci recomandarea mea ar fi să îl descărcaţi pentru joc offline: în acest caz va fi un executabil ce poate fi direct lansat, nefiind nimic de instalat.

img77

Deplasaţi cu săgeţile stânga-dreapta personajul, recomandabil mai întâi la How to Play Room, pentru a citi instrucţiunile. De-a lungul jocului veţi găsi din când în când ziare care reiau explicaţiile în funcţiile de noutăţile introduse la respectivul nivel, dar nu strică să parcurgeţi mai întâi camera din dreapta la cea centrală. Mai apoi puteţi intra în Play Room, începând de fapt jocul. Evident, primele nivele sunt mai uşoare, foarte uşoare, dar pe măsură ce avansaţi devin tot mai provocatoare! Este un joc de gândire, asta dacă vă aşteptaţi ca de după uşi să apară bandiţi, pe care să îi împuşcaţi până vi se termină gloanţele, căutaţi mai departe 🙂 .

După cum vedeţi mai jos – şi după cum ne spune şi numele jocului – avem o serie de camere care pot fi deplasate. Puteţi deplasa doar camera în care vă aflaţi, dând click în cameră (fără să ridicaţi mouse-ul) şi alegând direcţia (presupunând că e liberă – de exemplu mai jos camera poate fi mutată doar în sus). Dacă nu vă opreşte vreo ramă, puteţi trece dintr-o cameră în alta. În final trebuie să ieşiţi pe uşă, dar pentru aceasta trebuie să găsiţi modul de a muta camerele! Aveţi unele accesorii: de exemplu telefoanele a la Matrix – sunaţi şi atunci sunteţi teleportaţi în camera în care se află al doilea telefon. Sau dulapturile – se schimbă camerele cu dulapuri, nu şi poziţiile lor. De folos vă sunt şi dispozitivele de rotire ale camerelor, ce apar la unele nivele şi care au efect doar o singură dată. Trebuie să vă urcaţi pe scări, să nu vă înecaţi, să aruncaţi în aer anumite ziduri… Provocările diferă de la nivel la nivel. Din fericire fiecare nivel are o parolă, aşa că nu trebuie când reluaţi jocul să treceţi prin toate nivelele rezolvate deja.

img78

Sunt unele lucruri mai nefinisate la joc, precum ridicarea receptorului. Pentru un joc flash – şi gratuit – putem trece cu vederea. Muzicii i-ar fi prins bine o variaţie, dar din nou, putem închide ochii dat fiind ideea surprinzătoare a jocului. Dacă doriţi să vă mai antrenaţi neuronii, descărcaţi jocul chiar acum şi căutaţi să ajungeţi la uşa de ieşire… spre următorul nivel!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *