Vista pentru începători


Când se hotărăsc să deschidă un sit IT, românii noştri par a avea două variante principale: să îl facă în română sau în engleză. Unii aleg varianta din urmă pentru a prinde un public mai larg: este cazul de exemplu al blogului Google Operating System, dar şi a sitului Vista4Beginners.com, asupra căruia ne vom opri puţin.

img86

"Noul sistem de operare al Microsoft – Windows Vista – aduce o serie de noi facilităţi şi de schimbări faţă de Windows XP", citim în pagina About a sitului. "Unele schimbări sunt majore, altele nu. Trecerea de la Windows XP la Windows Vista este un pas mare pentru fiecare. Şi totuşi, profesioniştii IT vor învăţa şi se vor adapta la Vista mai rapid decât ceilalţi. Ce se întâmplă însă cu ceilalţi, care nu lucrează în domeniul IT? După ani de lucru cu Windows XP, Vista ar putea părea prea diferit şi prea dificil de folosit."

Să nu ne speriem însă. Citez în continuare: "Vista4Beginners.com este aici pentru a vă ajuta. Echipa din spatele acestui sit va încerca să vă ofere tutoriale simple şi clare despre Windows Vista. Vom încerca să acoperim cât mai multe teme posibile, începând cu lucruri banale precum ascultarea fişelor audio. Veţi vedea cum acest sit se va extinde continuu, pe măsură ce vom include tot mai mult conţinut." (Traducere aproximativă desigur, dar făcută cu bună intenţie 😉 .) Cred că cu aceste citate am lămurit în cea mai mare parte despre ce este acest sit. Pentru cei pentru care limba engleză nu reprezintă o piedică, Vista4Beginners.com include multe materiale interesante. Pentru că tot am vorbit zilele trecute despre Outlook Express şi Thunderbird, iată două recomandări din Vista4Beginners.com:

Windows Mail (Windows Mail este succesorul lui Outlook Express şi vine doar cu Windows Vista. Noua soluţie este construită pornind de la Outlook Express, adăugând diverse noi facilităţi pentru o productivitate şi securitate crescută – am citat începutul de articol).

Migrate from Outlook Express to Windows Mail (adică trecerea emailurilor pe care le-aţi avut sub XP în OE la noul sistem Windows Mail de sub Vista)

Situl are şi un forum, încă nu foarte animat, dar de la care puteţi spera în nişte răspunsuri la eventuale nelămuriri.

Până când vor apare pe CNet.ro articole despre Windows Vista va mai trece probabil ceva vreme, dat fiind că membri „autori” au încă Windows XP (cel puţin aşa cred). Sincer mi-aş dori să dispun de un astfel de sistem, cu Vista, dar pentru moment nu este posibil. Speranţa moare însă ultima…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Apollinaire spune:

  bun vista4beginners. am insa o problema cu cei care sterg partea de credits de la creatorii CMS-ului pe care-l folosesc, in cazul de fata Drupal.

 2. Ciprian spune:

  Salutare!

  Va multumim pentru prezentarea facuta site-ului nostru. Apreciem foarte mult gestul dumneavoastra.

  Cat despre comentariul lui Apollinaire: nu dorim sa ascundem faptul ca am folosit Drupal. De fapt am creat si alte pagini de internet unde am incercat sa promovam pe cat posibil aceasta platforma.

  La momentul lansarii site-ului pur si simplu nu ni s-a parut un detaliu foarte important si nu am scris nimic despre CMS-ul folosit de noi.

  Zilele acestea vom face un mic update al paginii „About” si vom include informatii despre Drupal.

  Ne bucuram ca ti-a placut site-ul si speram ca-l vei mai vizita si cu alte ocazii.

  O zi buna!

 3. radu.capan spune:

  Il voi mai vizita si sunt sigur ca si cititorii nostri il vor vizita. Este o initiativa frumoasa. Cat despre Drupal… trebuie sa fac odata un sit cu Drupal. Sunt un fan WordPress, dar trebuie sa imi extind orizonturile 🙂 .

 4. Ciprian spune:

  Eu unul am „injurat” Drupal atunci cand l-am folosit pentru prima oara caci nu intelegeam foarte bine cum functioneaza Taxonomia (impartirea pe categorii a continutului).

  Dupa ce am testat mai toate CMS-urile open-source existente am revenit totusi la Drupal. Am reusit sa-l invat si mi se pare un CMS extrem de solid si flexibil.

  Il recomand cu caldura.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *