Slidez: galerii flash pentru fotografii


Siturile se înghesuie să ne găzduiască fotografiile, dar şi să le afişeze cu stil (vă amintiţi de PictureTrail?). Astăzi vă invit pe Slidez.net, un sit care pe prima pagină include un filmuleţ YouTube care explică în principiu cam tot ce ar fi despus. Dacă vă convinge, înscrieţi-vă: este singura modalitate de a avea acces la serviciile altfel gratuite ale acestui sit. Odată cu contul veţi avea şi o adresă web pe Slidez.

img90

Puteţi publica până la 250 de imagini pe acest sit. Le puteţi apoi organiza, descrie şi exporta ca albume flash. Pentru moment sunt doar trei opţiuni, dar probabil în timp vor fi mai multe. Am încărcat şi eu o serie de fotografii cu insecte, iar albumul online este la radukn.slidez.net/de_test. Utilizarea sitului este suficient de intuitivă pentru ca să nu fie nevoie să mă apuc să o descriu. Ferestrele se deschid elegant în pagină, puteţi trage pozele cu mouse-ul pentru aranjare şi per ansamblu este o aplicaţie plăcută căreia îi lipsesc uneie finisaje pentru a fi chiar excepţională.

img92

La final cu butonul Share, tabul Embedding, puteţi obţine un cod HTML de introdus în pagină, ceea ce am şi făcut după cum se vede mai jos. În versiunea aceasta mică nu apar tocmai bine descrierile fotografiilor (pentru versiunea full screen vedeţi legătura indicată mai sus). Puteţi trece la următoarea poză dând click pe cea curentă sau cu săgeata dreaptă. O afişare destul de elegantă dacă aveţi de exemplu fotografii dintr-o excursie şi doriţi să le prezentaţi mai şic pe situl Dvs. (În codul HTML puteţi modifica la scripturi parametrii slide_height şi slide_width după bunul plac.

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *