Word 2007, instrument pentru bloguri


Dacă aveţi MS Office 2007 atunci aveţi şi un excelent instrument de publicare uşoară şi rapidă pe bloguri. Din meniul principal (ALT+F) mergeţi la Publish, Blog şi veţi vedea că orice document poate fi publicat online, într-un blog. Desigur, mai întâi trebuie să vă definiţi blogul. Sunt suportate câteva sisteme de bloguri mai cunoscute.

img94

În pasul următor daţi adresa şi datele de identificare:

img95

Din acest moment MS Word 2007 este pregătit să publice pe bloguri! Din păcate este un instrument şi cu minusuri, de exemplu la capitolul afişării imaginilor – sau poate nu mă pricep eu şi cineva mă luminează cum se poate face ca imaginile să nu îşi piardă claritatea când sunt folosite aici. Dacă este vorba însă de text, este un instrument minunat (rămânând însă departe de instrumentele dedicate). După cum puteţi vedea mai jos, vă puteţi defini mai multe conturi pe mai multe bloguri (Manage Accounts), puteţi alege categoriile unui articol, puteţi edita materiale anterior publicate (cu orice instrument sau direct online, nu contează, le deschide spre editare)… Apoi cu butonul Publish puteţi să publicaţi materialul, fie definitiv, fie doar ca schiţă.

img93

Fiind în Word, dacă aveţi instalat corector de limbă română îl puteţi folosi cu uşurinţă. Teoretic ar fi excelent să nu ai nevoie de un alt program pentru bloguri dacă ai Office 2007. În practică îmi lipsesc unele lucruri dintr-un instrument clasic precum calitatea imaginilor (repet, poate îmi scapă ceva), sau posibilitatea lucrării pe cod HTML pentru anumite "finisaje" (ex: introducerea unui cod HTML pentru un flash sau un script). Dincolo de aceste minusuri, folosirea Word-ului pentru bloguri aduce cu sine cel mai puternic editor de text ce există la ora actuală, cu facilităţile lui extraordinare când este vorba de introdus tabele, clipart, grafice (charts) şi altele. Vă invit să faceţi un test: s-ar putea să fie pe placul Dvs!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Psykid spune:

    Deasemenea, pentru cei care nu au Word 2007 pot folosi Microsoft Writer care se gaseste aici.
    Super util si foarte usor de folosit, deasemenea si gratuit.
    See ya.

  2. radu.capan spune:

    Ai perfecta dreptate. Am de gand – de mult timp – sa scriu despre WLW dar tot astept o actualizare. Cu WordPress in combinatie are unele probleme si tot sper ca o noua versiune le va rezolva, dar uite ca pare abandonat! De anul trecut nici o versiune noua… mare pacat… Si ce debut in fortza a avut… Hai Microsoft ca poti!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *