Mai multe despre AdSense


Dacă doriţi mai multe informaţii despre Google AdSense atunci cea mai oficială (re)sursă este blogul oficial. Acolo putem citi un material cu data de 17 aprilie şi titlu: Ήρθαμε! Am sosit! Aceasta pare a fi deci data oficială când AdSense a devenit disponibil pentru limbile greacă şi română. Avem chiar şi un nume acolo indicat: Otilia Otlacan. Am avut duminică o întrebare şi am avut surpriza să primesc răspuns din partea ei foarte rapid. Ieri am mai trimis nişte întrebări, dar surpriza nu s-a mai repetat neapărat. Dar mai aştept cu optimism…

Una dintre cele mai complexe resurse despre AdSense mi s-a părut o pagină a acelor sârguincioşi şi colectori ca nişte albine de la SmashingMagazine. Articolul lor, Google AdSense: Facts, FAQs and Tools, este un excelent punct de pornire (dar şi de oprire) dacă vreţi să vă documentaţi despre AdSense. Sunt acolo nenumărate sfaturi inteligente şi legături externe dacă doriţi să aflaţi mai multe.

În caz că folosiţi Google AdSense şi Google Analytics – şi aveţi reclame puse pe fiecare pagină a sitului – s-ar putea să vă mire că indicaţiile de la Impresiuni pagină nu coincid cu paginile văzute indicate de pagina de statistici. Digital Inspiration explică de ce: printre cauze poate fi faptul că unii navigatori folosesc în Firefox o extensie ce blochează reclamele AdSense (folosiţi aşa ceva şi cu siguranţă nu puteţi fi de folos sitului nostru şi altora pe care le vizitaţi); sau că navigatorul cu pricina are dezactivat suportul pentru JScript (folosit de reclamele AdSense). Există deci o explicaţiune pentru neconcordanţe! 😉

În fine, tot Digital Inspiration scria ieri despre AdSense Premium. Nu ştiam că există aşa ceva! Este deschis doar super-siturilor, celor cu trafic uriaş. Pentru acestea Google închide ochii la tot felul de lucruri: se afişează şi reclame pornografice; nu mai este obligatoriu să indici că sunt reclame, putând "amesteca" legăturile lor printre legăturile tale (vă daţi seama ce şansă de click atunci), inclusiv formatele fiind mult mai flexibile. Nu pot să definesc altfel acest program Premium decât "închidere de ochi": nu sunt facilităţi suplimentare ci încălcări ale unor lucruri pe care altfel le găsesc de bun simţ. Aceasta înseamnă că vizitând situri cu trafic uriaş îmi este mai dificil să diferenţiez legăturile (să le zicem) sincere de cele de reclamă.

Sper că în special primele legături de mai sus vor fi de folos celor care doresc să se înscrie în acest program Google. Îmi este greu să mă pronunţ după doar câteva zile – să vină primul cec şi apoi mai vedem 😉 – dar până acum lucrurile par a merge bine. Am făcut o captură la un început de zi, deci cu clickuri puţine. Astfel, după cum puteţi vedea mai jos, pe un sit am primit două clickuri pe reclame şi s-au plătit cu 0,52$ (adică 26 cenţi pe click), iar pe altul un singur click plătit cu 0,05$ (deci 5 cenţi pe click). Cam aceasta este plaja constatată de mine: de la 5 la 25 de cenţi. Nu este rea, zic eu. Probabil trebuie să avem răbdare câteva luni pentru ca piaţa de ofertanţi de reclame în română să crească, atunci acestea devenind mai atractive şi crescând şansa clickurilor… poate şi valoarea lor. Ca început eu sunt însă mulţumit. Dacă aveţi un sit vizitat cât de cât, atunci merită să luaţi în calcul Google AdSense!

ads.jpg


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. George spune:

    Google plateste bine dar nu stiu daca face acelasi lucru la toate site-urile.

  2. Am reusit sa scot peste 500 de euro din Adsense, pot sa spun ca plteste destul de bine, depinde si ce nisa de site ai! Voi cat ati reusit sa scoateti?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *