LWA: salvaţi paginile web pentru o consultare ulterioară


Local Website Archiver este programul care vă poate fi de mare folos dacă doriţi să salvaţi anumite pagini pentru a le consulta ulterior offline sau când au dispărut de pe web. Partea bună esteă că programul poate funcţiona în paralel cu navigatorul favorit (Firefox, nu? dar nu numai). Lansaţi-l şi apăsaţi F9: va detecta pagina activă în navigatorul favorit. Puteţi însă şi să indicaţi Dvs o adresă anume din lista derulantă de lângă Application (apropo: lista navigatoarelor suportate – şi sunt multe – o găsiţi în meniu Options, Supported Applications).

img123

Minusul unei aplicaţii externe – şi nu încorporate într-un navigator – este că face reîncărcarea paginii (deci timp suplimentar) şi nici nu puteţi face captură dacă sunteţi într-un proces dinamic (de exemplu rezultat de un formular). Dar ca instrument de documentare este excelent. Când l-am descoperit acum câţiva ani, permitea doar 100 de pagini să fie salvate (oricâte cu versiunea comercială). Apoi regulile s-au schimbat: oricâte pagini şi cu versiunea gratuită, dar versiunea comercială are alte avantaje suplimentare.

img122

Cui este util acest program? Generic oricui doreşte să salveze pe mai târziu o pagină. În principal însă celor care se documentează folosind internetul (de exemplu studenţi, jurnalişti, oricine foloseşte internetul ca sursă de documentare). Puteţi să vă organizaţi paginile salvate pe directoare şi subdirectoare (se pot muta cu mouse-ul dintr-un director în altul). Puteţi face căutări în aplicaţie pentru a găsi rapid o anumită pagină salvată anterior. Puteţi face backup, exporta sau importa paginile salvate la un moment dat. Cu alte cuvinte vă puteţi crea un mini-univers, un mini-internet offline, unde să aveţi anumite pagini oricând (există limitări: de exemplu flash-urile din pagini).

Pe vremea când aveam conexiune dial-up foloseam intens astfel de programe (pentru a avea acces la pagini şi offline). Acum însă, cu conexiune non-stop, beneficiile s-au împuţinat. Şi totuşi, pentru anumite sarcini/situaţii poate fi foarte util.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. psykid spune:

    Interesanta chestia, dar nimeni nu mai folosestea astea in zilele noastre, sau daca sunt, sunt putini…
    Totusi folositor…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *