Unde-i Waldo? Pardon, Matt!


Există în SUA – şi nu numai – o carte intitulată "Where is Waldo?" Această carte – corectaţi-mă dacă greşesc – este destinată copiilor mici, având un personaj Waldo care este ascuns pagină de pagină între alte personaje. La început este uşor să îl identifici pe Waldo, dar cum avansezi în carte ai nevoie de tot mai multă atenţie pentru a-l găsi între atâţia alţii. Ei bine, jocul are şi o versiune online, doar că în locul imaginarului Waldo a venit Matt (Matt Lauer).

img130

Jocul – deşi cu greu i-am spune joc, este mai degrabă un interesant experiment flash cu notă personală, de umor şi de culturalizare în acelaşi timp – vă propune să îl descoperiţi pe Matt, care nu stă locului ci călătoreşte în lumea întreagă. Ajunşi la o anumită destinaţie trebuie cu mouse-ul să exploraţi (mişcaţi-l în stânga şi în dreapta) în căutarea lui. Puteţi da click pe personaje, iar dacă aţi dat click bine sau nu vă veţi da seama din mesajul care apare. Evident, cu cât avansaţi în călătoria pe glob Matt devine mai greu de găsit.

De apreciat că în fiecare călătorie, în câte o ţară/oraş, se oferă informaţii despre tradiţii locale. Astfel căutarea lui Matt devine şi o experienţă de îmbogăţire a cunoştinţelor generale. Dacă doriţi puţină varietate porniţi în căutarea lui Matt! Puteţi explora în tihnă, dar dacă doriţi să vă întreceţi cu alţii trebuie să vă grăbiţi deoarece există un cronometru.

img131

A, între timp am găsit pe Wikipedia despre originalul Where is Waldo.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *