Alte evadări din cameră


Cam acum o lună vă propuneam un excelent joc flash: Sphere. Scopul jocului: să scapi dintr-o cameră. Este un gen în adevăratul sens al cuvântului, existând numeroase jocuri care merg pe aceeaşi idee. Două ne oferă brazilianul Andres Calil. Vizitaţi Mepixa.com şi veţi vedea cele două jocuri: O Cofre şi O Quarto. Dacă aceste ultime două legături nu merg, vizitaţi Mepixa şi daţi click pe rezoluţia dorită (500×400 sau 800×600).

img144

Nu vă speriaţi: jocul are interfaţă în portugheză, dar şi în engleză! Este foarte important să stăpâniţi limba (oricare dintre ele), existând hint-uri esenţiale ca text (dacă undeva în joc vedeţi ceva în portugheză, deşi aţi ales engleza, fiţi siguri că respectivul text nu vă este esenţial jocului).

Buuuun. O Quarto a fost primul joc scris de Calil. Atmosferă intrigantă – prima sarcină, să aprindeţi lumina în cameră! Pe bune. Trebuie apoi să daţi click prin toate cotloanele pentru a găsi diverse obiecte. Click pe un obiect apoi pe altceva pentru a utiliza acel obiect cu acel altceva. Folosiţi ochiul pentru a examina un obiect. Săgeţile galbene că rotesc 90 de grade în cameră. V-aţi blocat undeva? Nici o problemă! JayIsGames.com are un walkthrough.

O Cofre a fost lansat recent (nu trebuie să jucaţi primul pentru a-l putea juca pe al doilea; primul vă oferă însă "practica" cu jocul). Marele minus al celui de-al doilea joc este limbajul mai vulgar şi unele teme adulte din joc (nu l-am jucat până la sfârşit pentru a vedea ce înseamnă exact). Mare păcat. Dincolo de limbaj, jocul este ceva mai perfecţionat decât anteriorul: de exemplu săgeţile vă rotesc în cameră, fără să mai fie nevoie să daţi click pe săgeţile care acum sunt portocalii. Şi o altă noutate: un sfârşit în mai multe variante (în funcţie de calea luată în joc)! Există din nou un walkthrough dacă v-aţi blocat.

Demonstrativ am pus mai jos câte două imagini din fiecare joc. Succes!

img145 img146

img147 img148


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. psykid spune:

  Interesante jocurile astea… dar tot mai bine raman la Syberia 2 pe care l`am inceput iarasi, pentru a 3-a oara! 😀
  Mai stric o tastatura, un mouse …nervi 🙂 … dar e distractiv. 😀
  Oricum bune si astea… cand nu ai ce face si vrei sa`ti pui creieru la munca. 😀

 2. radu.capan spune:

  Uh, Syberia, super-favoritul meu… Am devorat primul joc, al doilea din motive de timp l-am abandonat mai spre sfarsit. Jocurile flash nu se compara cu Syberia sau altele asemanatoare, dar au anumite avantaje: nu trebuie sa instalezi nimic, si iti ia mult mai putin sa le termini. Pentru mine, probabil si pentru altii, raman mai abordabile acestea decat Syberia 🙂 . Oare va iesi si un Syberia 3?

 3. psykid spune:

  Syberia 3 nu iese ca nu mai au poveste. In schimb a iesit PARADISE, facut de acelasi Benoît Sokal & White birds, care e copia perfecta dupa Syberia dar numai ca e in Africa de data asta si mai stiu ca este The Longest Journey 1 & 2, aceeasi grafica, acelasi stil de joc! 😀

 4. radu.capan spune:

  uau… multumesc de recomandari… notate!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *