Pune rame cu MS Word!


Nu râme ci rame. La imagini. Da, cu MS Word din Office 2007. Noul Word are o bibliotecă foarte bogată de efecte ce pot fi aplicate unor fotografii. Să zicem că sunteţi webmaster şi doriţi să aveţi un director de situri în care imaginile să nu fie afişate ca un clasic dreptunghi. Dintr-un click puteţi obţine ceva ca mai jos: margini rotunjite, bevel pe imagine, umbră şi rotaţie 3D! Mult mai de efect.

img156

În clipa în care în MS Word 2007 faceţi paste la o imagine sau o inseraţi în document veţi vedea existenţa unui nou tab, după Add-Ins, în mod tradiţional ultimul. Vedeţi mai cu roşu Picture Tools şi sub el Format. De asemenea vedeţi existenţa unei secţiuni în noul tab cu Picture Styles. Dacă modul de preview automat vă este activ, ajunge să treceţi cu mouse-ul peste diferite stiluri şi ele vor fi aplicate automat, dar nu definitiv până nu daţi click. Demonstrativ am pus mai jos câteva efecte, pe o aceeaşi broască surprinsă anul trecut pe un deal.

img155

Lucrurile bune nu se opresc aici. După cum vedeţi mai jos, sunt 28 de stiluri predefinite, dar o infinitate de posibilităţi dacă vă definiţi Dvs diverşii parametri. Observaţi mai jos, în dreapta de tot, trei butoane: Picture Shape (zeci de forme); Picture Border (culoare, tip bordură, grosime); şi Picture Effects (3D, umbre, glowing, bevel…). Cu ceva răbdare puteţi să vă definiţi stiluri noi, mai potrivite designului sitului Dvs de exemplu. Desigur, eu gândesc în termeni de webmaster (că sunt efecte utile pentru inserarea imaginilor într-o pagină web), dar efectele sunt utile şi pentru cei care lucrează pe foaia de hârtie (reviste, cărţi), pentru prezentări, pentru tipar… Excelente facilităţi oferite de Word 2007. Încă un punct în plus (a se citi o mie de puncte în plus) pentru noul MS Word.

img158


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *