Nu Google IG ci iGoogle!


Pagina personalizată oferită de Google era până acum (probabil şi de acum încolo) disponibilă la www.google.ro/ig (sau com sau cu alt domeniu, în funcţie de ţară). De aceea unii numiseră serviciu ca Google IG. Dar astăzi lucrurile s-au lămurit: acel ig vine de la iGoogle! De astăzi puteţi accesa pagina Dvs Google personalizată (ŞI) de la www.iGoogle.com!

img179

Despre pagina personalizată oferită de Google am mai vorbit pe ici pe colo până acum. De exemplu când s-au adăugat temele (skins, interfaces, spuneţi-le cum vă este mai la îndemână). În treacăt am amintit şi când am vorbit de gadgetul Google Talk. Acesta se menţine – culmea! – mai bun decât programul Google Talk independent. Aşteptările nu pot să conducă decât într-un sens: vom avea probabil în curând o nouă versiune de Google Talk care să ofere ceea ce deja gadgetul echivalent oferă (ex: discuţii pe taburi sau slideshow cu pozele din Picasa Web Albums). O persoană care traduce interfaţa Google Talk în altă limbă a "scăpat" pe web faptul că a găsit nişte lucruri interesante, ce par a indica de exemplu că următoarea versiune de GT va avea poate – în sfârşit!!! – posibilitatea de conferinţe… printre altele.

Pagina personalizată Google o puteţi separa în taburi (click pe Adăugaţi o filă pentru a adăuga un nou tab), iar pe un tab puteţi pune mai multe gadget-uri. Există o colecţie bogată de gadget-uri (de la jocuri la ştiri şi altele), inclusiv în română. Dar de exemplu gadget-ul pentru Curs Valutar în cazul meu nu a mers 🙁 . Dar am găsit România şi localităţi din România la gadget-ul pentru vreme!

img180

Google Operating System anunţa astăzi că vor fi şi nişte noi gadgeturi, care momentan pot fi adăugate de la Adaugă lucruri şi de acolo click pe Adăugaţi după URL (lângă butonul mare de căutare). Iată cele 7 gadgeturi ce probabil vor deveni publice în timp. Nu le mai traduc conţinutul. Eu am testat primul şi am reuşit să adaug fotografii (vedeţi mai sus) care alternează. Evident, nu lipseşte pe pagină gadgetul de la CallWave care îmi permite să trimit SMS-uri gratuite.

1. Photo album – add up to 7 photos that can be rotated.
http://www.google.com/ig/modules/gm_photo.xml

2. GoogleGram – enter seven greeting messages.
http://www.google.com/ig/modules/gm_googlegram.xml

3. Daily Me – questions, answers, soapbox.
http://www.google.com/ig/modules/gm_dailyme.xml

4. Countdown – count the days until a special event.
http://www.google.com/ig/modules/gm_countdown.xml

5. Simple list – you can use it as a ToDo list, shopping list.
http://www.google.com/ig/modules/gm_list.xml

6. YouTube videos – up to 10 videos.
http://www.google.com/ig/modules/gm_youtube.xml

7. Freeform gadget – anything you want: text, images
http://www.google.com/ig/modules/gm_freeform.xml


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. ghicaromeo spune:

    Personal mi se pare f bun, dar nu reusesc sa il setez ca pagina de deschidere. Multumesc.

  2. jürgen.toth spune:

    Un sit (neoficial) care ofera gadget-uri, module pentru pagina personalizata Google, il gasiti la adresa GoogleModules.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *