Galerii flash pentru PicasaWeb Albums


Google nu mă dezamăgeşte! În timp ce rămâne mult în urmă la Flickr din anumite (multe) puncte de vedere, Google încearcă să recupereze venind cu diverse noutăţi. Astăzi blogul oficial Google anunţa introducerea galeriilor flash pentru albumele din PicasaWeb Albums. Arată cam aşa:

 
Săptămâna trecută vorbeam despre o modalitate de introducere a pozelor din albumele PicasaWeb în propriile pagini: iată acum alta! Şi sunt foarte sigur că soluţiile (deci alternativele) vor tot curge.

Pentru a găsi codul pentru albumele flash trebuie să încărcaţi pagina unui album şi în stânga, între Upload Photos şi Link to this Album veţi vedea o nouă legătură: Embed Slideshow. De acolo puteţi să alegeţi dacă slideshow-ul să arate şi descrierile imaginilor (caption) sau nu. De asemenea puteţi opta pentru dimensiunea slideshow-ului, dar, atenţie, puteţi umbla şi direct în codul furnizat, la width şi height.

flashpicasawebalbums.jpg

Iată şi un album mai mare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Dupa articolul de saptamana trecuta am testat si eu acele recomandari si au functionat. Astazi as fi dorit sa incerc cu un slideshow in pagina mea web, insa nu a functionat. La mine in contul Picasaweb intre Upload Fotos si Link to this page nu apare noua legatura Embed Slideshow. Sa fie oara cauza ca nu am instalat programul Picasa?

  2. radu.capan spune:

    Nu, instalarea programului Picasa nu are legatura. Ca orice noutate, ea se propaga treptat. Sunt evident multe conturi iar Google da drumul treptat noilor facilitati. De exemplu la mine abia ieri s-a schimbat interfata la Google Analytics. De exemplu intr-un cont GMail pot vedea PPT ca slideshow, in alt cont al meu nu. Noutatile nu apar deodata la toti. Putintica rabdare si apare si noul link.

  3. Raimi spune:

    Legat de Picasaweb administrez mai multe conturi si intr-unul din ele imi apare noua facilitate intr-altul inca nu … deci mai asteptam 🙁


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *