Optimus Maximus, tastatura din vis


Ce mi-aţi spune, dacă v-aş întreba ce reprezintă pentru Dvs. tastatura? Presupun că răspunsurile ar varia între "un simplu periferic", respectiv "o piesă indispensabilă în lucrul cu pc-ul". În destule cazuri, şi o emblemă a stilului fiecăruia, aş opina eu. Ei bine, şi voi folosi un clişeu, pregătiţi-vă să uitaţi tot ce gândeaţi, credeaţi sau… ştiaţi despre tastaturi. Optimus Maximus, bijuteria ruşilor de la Art. Lebedev Studio, iese la rampă şi promite să facă epocă.

img276

Despre ce este vorba? Imaginaţi-vă cum ar fi să lucraţi în Photoshop şi să aveţi acces la cele mai uzitate funcţii ale acestui program… dintr-o apăsare de tastă! Gata cu click-urile interminabile! Sau să vă controlaţi personajul, în jocul preferat, fără a mai recurge la maus! Ori, dacă întrebuinţaţi layout-ul chirilic, să treceţi rapid la cel englezesc. Multe, foarte multe posibilităţi!

img277 img278

De pe Wikipedia citire… traducere şi adaptare 🙂 :

"Tastatura Optimus Maximus se află în faza de producţie. Fiecare buton al ei este un mic ecran, un OLED (Organic LED), ce se poate acomoda la nevoile utilizatorului, sub formă de text şi imagini. Pre-comenzile vor începe pe 20 mai, pentru un stoc limitat".

20 mai! Adică mâine 🙂 Un ochi aruncat pe situl-tată, şi vom observa o numărătoare inversă până la clipa mult visată de entuziaştii şi specialiştii IT.

img279

Inserez aici planul producţiei:

Începutul lui decembrie 2007 (abia atunci…) – 200 de tastaturi
Sfarsitul lui decembrie 2007- alte 200
Ianuarie 2008-400!

Să revenim: "claviatura-minune" se adresează atât userilor casnici, precum gamerii, cât şi (mai ales) anumitor categorii de profesionişti (tipografii, translatorii, designerii), cei ce lucrează intensiv cu unele softuri.

Complexitatea lui Optimus Maximus atrage însă, din păcate, şi un preţ pe măsură – care, cel puţin pentru noi, românii, va fi prohibitiv în primă instanţă. Încercaţi să ghiciţi? Păi… cam 1564 de dolari, sau 1257 de euro! "Scump, doamnă, scump!" 🙂 vorba reclamei. Dar, nu încape îndoială, O.M. merită toţi banii. Şi suntem convinşi că cele 200 de tastaturi puse acum la bătaie se vor dovedi insuficiente. Apropo, cum credeţi că se va face selecţia "norocoşilor" din mulţimea de doritori?

Cu siguranţă m-am lăsat purtat de val şi am vorbit cam mult. Las imaginile să continue povestea, cu menţiunea că ele sunt create de graficieni, ilustrând prototipul.

Zvon: se aude că preţul lui Optimus Maximus va scădea la 600 de $ până în 2010! 🙂

img280

img281


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. psykid spune:

    Atatia ani pt 600 $… Si nu inteleg de ce numai 200? Parerea mea e ca ar trebui sa scada pretul la ceva acceptabil sa poata cumpara si „nea petrica de la Cucuietii din Deal” si sa mareasca productia… Sa investeasca mai mult si vor avea REZULTATE UIMITOARE!! Pentru ca prinde la public si cred ca orice copil si persoana care foloseste calculatorul si`ar dori o tastatura ca asta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *