Box.net: o cutie minunată


Sunt atâtea soluţii pentru a ne găzdui fişierele pe internet. DivShare rămâne favoritul meu (apropo: de astăzi instrumentul power uploader nu mai este limitat la 10 fişiere ci poate publica oricâte fişiere deodată, chiar şi fără un cont plătit! nu este săptămână fără ca oamenii din spatele acestui serviciu să nu aducă ceva nou!). Există însă pe piaţă un sit care îmi place din câteva puncte de vedere, simplitatea lui fiind unul: Box.net. Cât de greu poate să fie ca să uiţi această adresă? Avantajul nr. 1!

img311

Un cont gratuit este limitat la 1GB, iar contra cost puteţi avea 5GB sau 15GB la preţuri totuşi cam pipărate. Dar 1GB poate fi bun dacă îl dedicaţi unui scop (de exemplu: muzică mp3), dedicând alte conturi, ale altor servicii, pentru alte scopuri (de exemplu: fotografii). Înscrierea se face rapid. Puteţi apoi crea directoare în spaţiul virtual de 1GB unde să publicaţi fişiere. Publicarea este simplă (puteţi selecta oricâte fişiere de pe harddisk iar în cazul meu upload-ul s-a făcut la viteza maximă a conexiunii pe care o am). Aici vine avantajul nr. 2: include şi două moduri de publicare mai interesante! De exemplu prin email. Uh, ce metodă simplă la care ar merita să se gândească şi DivShare şi alte servicii. Ataşezi un fişier de pe adresa de email cu care te-ai înscris la Box.net şi trimiţi la upload@box.net: emailul va fi pus automat într-un director numit Upload from email. Evident că aveţi apoi libertatea să îl mutaţi în oricare al director doriţi. Vedeţi mai jos: mi-am trimis prin email o bază de date şi un fişier mp3 (pe acesta din urmă îl pot audia de pe sit – deci dacă vă publicaţi acolo piese mp3 atunci le veţi putea asculta de oriunde aveţi internet, fără neapărată să aveţi nevoie de WinAmp sau alt player).

img313

Un alt director prestabilit este Office On Demand. Poate că numele directorului nu este foarte sugestiv, dar este inteligent! Săptămâna trecută au lansat un add-on pentru MS Office (fie el 2003 sau 2007) care vă permite să vă salvaţi fişierele direct în Box.net (apare o boxă ca mai jos, din Word de exemplu)! Scenariu: lucraţi la serviciu la un document şi trebuie să îl terminaţi acasă (nu e bine! casa e casă, serviciu e serviciu): îl puteţi salva prin acest add-on şi acasă relua munca. Aceste două modalităţi de publicare (prin email şi direct din orice program Office) sunt bine gândite…

img314

În fine, să fie un număr frumos mai menţionez un al treilea avantaj: sistemul de includere în propriul sit a unei cutii cu conţinutul unui folder. Vedeţi în captura de mai sus lista ce se deschide la un folder. Acolo există opţiunea Get a widget. Vedeţi mai jos rezultatul pentru "expunerea" cutiuţei cu folderul Ubuntu.

Sunt şi alte lucruri mici care fac plăcut acest serviciu. Vă invit să îl testaţi şi să vă gândiţi cum vă poate ajuta cel mai bine. Dacă găsiţi o utilitate, atunci mă bucur că am scris…

PS: Eu de exemplu m-am hotărât – având acum deschis un cont, când pe viitor mai am fişiere importante pe care risc să le pierd, le voi trimite prin email la upload@box.net şi ştiu că vor fi acolo, ca backup.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Shumi spune:

  Ai uitat să menţionezi 2 lucruri foarte importante:
  1. Divshare de curând şi-a schimbat politica: dacă nu te înregistrezi upload-ul tău va fi păstrat doar 7 zile, iar upload-urile anonime de până acum vor fi păstrate doar 30 de zile.
  2. Box.net are limită de 10 mega per fişier, chiar dacă contul are limita de 1 giga. Ăsta este singurul lui defect, plus cel că trebuie să te înregistrezi pentru a face upload-uri. Widget-urile sunt, în orice caz, incredibil de frumoase, şi dau foarte bine pe site.

 2. radu.capan spune:

  Multumesc de completari!

 3. moroshan spune:

  Maestre,
  Fie ca eu am pus o… ureche unde nu trebuia si mi-am prins-o, fie ca, de atata vreme, chiar s-a schimbat politica celor de la Box.net?
  Am intrat pe pagina (click pe legatura indicata in acest material) si prima chestie care m-a ispitit a fost aceea de a incerk sa fac un tur al aplicatiei, ocazie cu care mi-a spus ca „Free 14-day trial”. N-am mai incercat sa fac cont pentru ca nu stiu ce sa mai inteleg!? Materialul de fata are excat 3 ani („hia o zi din ei, cum zice ardeleanu’ 😉 ) astfel ca nu m-ar mira una k asta, mai ales pe prafosenia care a cuprins de mai bine de un an intreg mapamondul…
  Cine ma ajuta!?
  Mssssssssss!

 4. moroshan spune:

  :-J Am patit ca-n bancul cu nebunii care nu mai puteau sa evadeze (sarind peste poarta cu prajina!) deoarece, intre timp, cineva deschisese poarta… Mmmmmmmmmmm, intr-un fel seamana si ceea ce am facut io acum/aici !
  Gataaaaaaaa, am dat click unde trebuie si s-a rezolvat, IMI CER SCUZE PTR. SUPERFICIALITATE! Ba, in plus (apropo de schimbari, daca cei de la Box.net au operat ceva, sau nu) chiar as avea vesti bune in acest context, apropo de remarca facuta de prietenul nostru Shumi, aici, cu exact 3 ani in urma. Este chiar o veste buna pentru potentialii utilizatori, veste care se refera la limitarea/fisier, mai nou de 25 MB, ceea ce mi se pare chiar cool, avand in vdr faptul ca intr-un cont free (cum majoritatea se gandesc sa-si faca, cred io) nu pui filme sau alte chestii care presupun marimi de sute de MB/fisier…
  Cam asta, in plus scuzele ptr. ca m-am grabit sa… reclam, inainte de a epuiza toate incercarile ipotetic valide.
  mssssssss pentru intelegere 😡


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *