De relaxare: Căprioare şi căţeluşi


Jayisgames.com semnala astăzi un nou joc flash publicat pe Orisinal.com, sit despre care s-a mai scris pe Cnet.ro cu ocazia prezentării jocului Winter Bells. Acum este vorba despre The Crossing, o "aventură" în care, într-un cadru feeric de pădure desprinsă parcă dintr-un basm, din nou pe un fundal muzical relaxant, trebuie să ajutaţi nişte căprioare să treacă de pe o parte pe alta a unei văi. După cum se explică în instrucţiunile de la începutul jocului, cu ajutorul mouse-ului trebuie să deplasaţi o platformă astfel încât căprioarele, în saltul lor, să nu cadă în râpă.

img90

La început este destul de uşor, dar pe măsură ce vin mai des căprioarele, s-ar putea să fiţi nevoiţi să folosiţi "şmecheria" care blochează pentru un anumit timp platforma roşie de dedesubt, în timp ce pe cea maro de deasupra o puteţi deplasa în continuare – şi anume să ţineţi apăsat butonul din stânga al mouse-ului. Fiţi atenţi la steluţele care cad din când în când: bonusuri care fie măresc platforma, fie vă dau viaţă în plus, fie vă aduc mai multe puncte. Şi de asemenea atenţie până vă daţi seama când au ajuns în siguranţă căprioarele pe partea cealaltă – câteva vor cădea probabil din cauză că vă veţi păcăli crezând că deja au ajuns. Oricum, nu se întâmplă nimic tragic atunci când cad :), doar scrie "MISS" pe ecran. Nu sunt nivele de dificultate; jocul se încheie atunci când aţi pierdut un anumit număr de vieţi.

În aceeaşi semnalare de pe Jayisgames.com, este amintit şi jocul A Dog for all Seasons, simplu dar atractiv ca şi The Crossing. Acesta e un joculeţ ceva mai complicat, necesită mai multă coordonare pentru a ajuta patru căţei, aflaţi pe patru benzi diferite – fiecare bandă reprezentând un anotimp -, să alerge şi să sară peste obstacole care se transformă apoi în prăjiturele. Căţeii pot fi poziţionaţi mai în faţă sau mai în spate cu un click pe banda fiecăruia; aliniaţi atunci când ţineţi apăsat butonul stânga al mouse-ului; fac toţi un salt scurt atunci când apăsaţi tasta spaţiu; şi separat un salt lung când apăsaţi tasta spaţiu şi le indicaţi individual cu mouse-ul unde să sară. La început este destul de uşor, când vine un singur obstacol sau obstacole aliniate. Mai apoi însă treaba se complică cu mai multe obstacole unul lângă celălalt, cu obstacole poziţionate diferit la mai mulţi căţei… Jocul se termină când aţi lovit peste prea multe obstacole. Spre deosebire de The Crossing, care este mai mult pentru relaxare, A Dog for all Seasons constituie mai mult o provocare, pentru cei care caută şi aşa ceva la jocuri.

img91


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *