Trackmania Nations


gHacks semnala astăzi un interesant joc de curse – gratuit – aşa că rămânem în ton cu ultimele zile de vineri. De pe TrackmaniaNations.com puteţi descărca jocul (are peste 200MB!!! dar merită – ca să nu ziceţi că la CNet.ro se recomandă doar jocuri mici…) şi apoi aici găsiţi un patch fără de care nu puteţi de exemplu juca online. Presupunând că aţi descărcat şi instalat jocul să vedem ce oferă. Posibilitatea pentru practică mai întâi 🙂 . Aveţi zeci de piste dispuse progresiv ca dificultate, care vă permit să vă acomodaţi cu maşina de curse. Primele nivele vor părea comice de-a dreptul (gen: o curbă şi gata traseul), dar mai încolo veţi ajunge la nivele unde drumul este întrerupt (deci trebuie sărit peste hău) sau unde unele porţiuni sunt pe un perete vertical (uh, îţi trebuie viteză).

img117

Mi-a plăcut că la faza de atrenamente ai la fiecare nivel un timp de bătut. Dacă reuşeşti primeşti una dintre cele trei medalii posibile. Şi doar secţiunea de practică şi merită la acest joc! Dacă consideraţi că nu (mai) aveţi nevoie de practică puteţi să concuraţi cu computerul alegându-vă oricâţi parteneri şi orice traseu din cele existente. Nu vă mulţumesc traseele existente? Aveţi un editor cu ajutorul căruia puteţi compune cele mai trăznite curse. Există o comunitate în jurul jocului, care dezvoltă şi trasee (dar personal nu am reuşit să văd unde sunt publicate). După cum vedeţi din a patra captură de mai jos, poţi foarte uşor să o iei pe arătură… Şi nimic nu te opreşte să mergi aiurea pe iarba verde, dar nu întotdeauna găseşti drum înapoi pe pistă (şi atunci trebuie să reiei cursa).

img109 img110

img111 img112

Iată mai jos o captură cu o cursă contra calculator. Dacă nu vă interesează să vă luptaţi cu calculatorul de ce să nu căutaţi parteneri umani? Puteţi fie în reţea, fie pe internet. Rapid îţi poţi crea un cont din joc, cu un username şi o parolă, apoi ţi se pune la dispoziţie o listă de servere. Eu când am încercat am găsit trei servere pentru România.

img114 img115

Iată şi o captură din jocul contra competitorilor umani. Există şi posibilitatea să intri pe un server şi doar să urmăreşti competiţia (ca spectator), cum am făcut eu pentru a prinde captura.

img116

Drum bun! 😉


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Vlad... spune:

    Tare jocul…mc pt publicatzie…e super mijto:)

  2. Catalin spune:

    Intr-adevar un joc bun. Ma poate ajuta si pe mine cineva: cum fac sa concurez cu calc.? M-am dus la hot seat am setat numarul de jucatori dar eu concurez de fiecare data. Multumesc anticipat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *