Butoane Web 2.0 în câteva secunde


Preocupaţi de "dezin"? Există un sit care se prezintă ca fiind "dedicated to the creative aspects of Dezin". Bine, dezin să fie dacă aşa îi place lui DezinerFolio.com să spună. Webmasterii, şi webdesignerii în special, se vor bucura cred de dubla lui ofertă. Să o luăm cu începutul. La jumătatea lui martie a oferit primul set de gradienţi care au avut un aşa succes că între timp resursa a ajuns la versiunea 3.0 luna trecută. Din păcate resursa este utilizabilă doar în Adobe Photoshop. Mergeţi la Edit, Preset Manager… Alegeţi din listă Gradients şi veţi vedea probabil ceva ca mai jos.

img129

Mergeţi la această pagină şi căutaţi butonul de download. Veţi descărca o arhivă cu un fişier grd. Din Preset Manager apăsaţi pe Load şi deschideţi respectivul fişier. Bum! Deodată aveţi câteva zeci de noi gradienţi gata de utilizat. La ce? Butoane, logo-uri, sisteme de navigare în sit… diverse! Gradienţii sunt foarte la modă astăzi, iar DezinerFolio nu a făcut altceva decât să ne uşureze munca oferind un set care (la versiunea 3) include 130 de gradienţi.

img130

Acum puteţi folosi gradieţii. De exemplu cu instrumentul de selecţie realizaţi o selecţie tip dreptunghi, apăsaţi pe instrumentul pentru gradienţi, din bara de instrumente de sus alegeţi gradientul, apoi trageţi cu mouse-ul direcţia pentru aplicarea gradientului. Şi gata! Fiecare dintre gradienţi ar putea fi făcute de la zero, de noi, dar de ce să nu ne folosim de mai bogata librărie de gradienţi? Şi aceasta a fost doar încălzirea…

img132

DezinerFolio a oferit luna trecută un nou set… de 131 stiluri pentru layere! De la pagina tocmai indicată descărcaţi arhiva, despachetaţi pe hard fişierul asl apoi tot din Preset Manager, alegând Styles, veţi putea folosi butonul Load pentru a îmbogăţi colecţia. Va arăta cam aşa:

img133

Şi acum să o utlizăm. Creaţi un layer nou (butonul din dreapta coşului de gunoi):

img134

Trasaţi o formă în noul strat (eu am ales dreptunghi cu colţurile rotunjite – la modă, nu?):

img135

În acest moment ar trebui să aveţi un rezultat tulburător de profesionist, ca mai jos. A fost simplu, nu?

img136

Evident că glumesc! Nu ne-am folosit de stiluri! Activaţi tabul cu stiluri şi aveţi de unde alege…

img137

Mulţumită stilurilor create de DezinerFolio în doar câteva secunde putem avea butoane precum:

img145 img138 img139 img140

img141 img142 img143 img144

Desigur, nu trebuie să folosiţi doar dreptunghi rotunjit. Puteţi şi alte forme:

inimioare.jpg

Textul mai lipseşte pe aceste butoane! DezinerFolio să trăieşti mult şi bine căci ideea ta înseamnă pentru noi timp câştigat. Cred că sunteţi de acord…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *