Noul player YouTube


Se pare că YouTube dă treptat drumul noului player pentru videoclipurile pe care le găzduieşte. Nu ştiu dacă afectele sunt vizibile oricui şi cu orice videoclip Youtube, dar voi încerca să subliniez noutăţile. Am pus nişte cifre în imaginea de mai jos pentru a ne fi mai uşor.

1. Cu săgeţile din stânga şi din dreapta se poate trece la videoclipul anterior, respectiv următor din lista de propuneri pe care o face YouTube în spiritul videoclipului urmărit.

2. În banda de jos este lista de videoclipuri considerate de YouTube ca fiind pe aceeaşi temă (în baza descrierilor şi categoriei). Atât 1 cât şi 2 nu apar decât când punem mouse-ul peste videoclip. Aceasta înseamnă că în rest nu apar pe ecran, neîncurcând vizionarea materialului video.

3. Există un meniu care "minimizează" clipul dând acces la două butoane roşii: unul pentru codul ce trebuie folosit pentru a include videoclipul într-o pagină web; al doilea pentru a avea adresa clipului pe YouTube. Două facilităţi ce salvează timp!!!

4. Aici este videoclipul minimizat care păstrează săgeţile stânga şi dreapta pentru navigare la alte videoclipuri.

5. Butoanele roşii de care vorbeam mai sus.

Deşi YouTube ţine de Google, noul player nu permite ca la Google Video să sari direct într-un alt punct din videoclip, decât dacă s-a încărcat până acolo. Păcat. Oricum, dincolo de acest minus (probabil temporar), YouTube a venit cu nişte lucruri nu doar noi ci şi interesante şi practice (mă întreb de ce Google Video şi YouTube mai merg încă cu player-e diferite). În loc să mai încarci n pagini acum poţi vedea din aceeaşi pagină mai multe videoclipuri. Fanii YouTube vor putea digera acum mai mult şi mai mult 🙂 .

img229

Dacă modificările sunt propagate peste tot, ceea ce am descris mai sus ar trebui să fie vizibil în practică mai jos.

Actualizare, 8 iunie: La protestul utilizatorilor (“This idea is really repugnant. The more you muck with it, the worse it gets.”, “This options sucks… good bye to You Tube.”, “What a bad idea on an other wise great site.”, “I bet this seemed like a good idea, but it is so annoying.”) YouTube a modificat playerul: videoclipurile similare şi noile opţiuni apar doar dacă se apasă butonul menu şi nu la trecerea (ce poate fi accidentală) cu mouse-ul peste player. YouTube ascultă opinia utilizatorilor!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. skP spune:

    Salut… Imi place noul player youtube, e superb, insa telefonului meu (glofiish m700) ii trebuie un web player si nu stiu de unde sa-l dnld am cautat peste tot si nu gasesc iar media playerul numi deschide toate formaturile. Pls, am nevoie de un ajutor si nu stiu pe cine sa mai intreb…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *