12Voip şi oferta lor pentru România


Am primit acest articol din Franţa, de la Iulian Andrei.

Înainte utilizam NetAppel. După un timp am descoperit VoIPDiscount în urma citirii articolului de pe CNet.ro. Mai găsisem şi VoIPStunt. Toate aceste programe oferă acelaşi lucru: telefonie prin internet la preţuri foarte mici sau chiar gratuite pentru câteva ţări precum şi SMS-uri la preţuri mici. Fiind în Franţa, aceste programe mi-au permis să nu cheltui bursa mea de student pentru a telefona acasă 🙂 . Şi aşteptam şi o minune: apeluri gratuite către România.

Minunea am descoperit-o acum câteva zile : 12Voip. Oferă aceleaşi funcţiuni ca şi celelalte programe, dar deosebirea e că oferă apeluri gratuite în România.

img244

Programul funcţionează foarte simplu: vă înregistraţi şi telefonaţi. Dacă nu aveţi credit puteţi să sunaţi către destinaţiile gratuite numai cinci minute pentru fiecare apel. Dacă vă cumparaţi credit (prin card bancar) apelurile vor fi nelimitate. Astfel puteţi să sunaţi către alte destinaţii la preţuri foarte mici (vezi aici).

img245

12Voip are funcţiunea „Direct Callback” sau „Phone to phone” (vezi aici) ce vă permite să scrieţi numărul Dvs personal pentru a primi apelul pe propriul telefon (fix sau mobil). Numărul la care sunaţi va fi gratuit, dar transferarea apelului pe telefonul Dvs va fi gratuit doar dacă vă aflaţi într-o ţară unde apelurile sunt gratuite. Vă dau un exemplu: cu 12Voip puteţi suna în Franţa de pe telefonul Dvs fix gratuit, deoarece apelurile către România şi către Franţa sunt gratuite. Dacă vreţi să primiţi apelul pe telefonul mobil (nu am încercat niciodată) veţi plăti 22 cenţi pe minut. Pentru aceasta înregistraţi numărul la care vreţi să sunaţi în contacte, iar când daţi click pe numele lui, va apare o mică imagine albastră cu globul pământesc. Daţi click pe această imagine şi vă va apare o fereastră pentru a scrie numărul Dvs de telefon şi daţi ok. Telefonul va suna imediat. Nu aveţi altceva de făcut decât să răspundeţi.

Iulian Andrei


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Clayd spune:

  Da am incercat… merge sa vorbesti 5 minute.. la maxim 5 numere de telefon dupa care GATA… 🙂
  Sunt curios maine daca mai ma lasa sa fac 5 apeluri chiar si macar de 5 minute.
  Macar daca te lasa sa faci cate apeluri vrei pe zi chiar daca erau limitate la 5 minute dar asa… 🙁 nu prea e mare lucru.

 2. Iulian spune:

  Gratuit, nu inseamna nu costa nimic. Este si va fi totdeauna ceva in schimb (reclame…) in cazul acesta pentru a avea apeluri gratuite si nelimitat, trebuie sa subscrieti la 3 luni de apeluri gratuite, care costa 10 euro. In acest fel nu platiti nimic pentru destinatiile gratuite, dar creditul dumneavostra puteti sa-l folositi pentru alte destinatii care costa (mobil?). Eu asa procedez… 🙂

 3. Alex spune:

  Si eu am fost foarte fericit cind l-am descoperit … a mers (am sunat de control un prieten in Austria ) dar dupa citeva apeluri nu a mai mers sa sun pe fix… gratuit… pina la urma ai dreptul la doar 5 min? sau pe nr de fix … poti suna oricind?

 4. Hajni spune:

  Salut.
  Am un prieten care vinde credit pentru 12voip.
  Daca esti interesat scrie la aurelghita@yahoo.com

  Toate bune.

 5. valy spune:

  Salut tuturor. Am Windows Vista am folosit 12voip. Dar acum nu mai merge nu imi da voie sa ma inregistrez. Imi spune sa incerc mai tirziu. Am probat de sute de ori. Imi cere passwordul. Stie cineva cum sa-l fac sa mearga?

 6. Aurel spune:

  Stie cineva sa-mi spuna cum pot descarca 12voip pentru Mac, am incercat in toate felurile, cand dau sa-mi descarce pe mac ma trimite mereu la pagina cu inregistrarea, ma inregistrez si tot degeaba, chiar am si cont la ei.
  Multumesc deja pentru un eventual raspuns!

 7. Pascu Gheorghe spune:

  12Voip este un program exceptional. Il folosesc seara de seara sa vorbesc cu familia si prieteni, in toata lumea. Treuie sa ai un cont si sa faci o incarcare de 12,50E (ramai doar cu 10E), dupa care poti vorbi gratis pe fix practic in toata lumea si cu 5 centi pe orice mobil peste tot in lume, +4 centi legatura, asta timp de 6luni. Sunt un fan 12Voip, folositil cu incredere.

 8. Carmen spune:

  Cum pot sa descărcări 12voip pe iPad. Multumesc


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *