De relaxare: Arkanoid (asiatic)


Astăzi vă propun un joc gen arkanoid, făcut într-o limbă asiatică, aşa că nu am nici cea mai mică idee cum îi spune. Dar cu puţină intuiţie ne putem da seama cam ce înseamnă fiecare buton. Şi merită efortul acesta, deoarece jocul este destul de atractiv şi interesant. La lansare, START-ul e clar. Apar apoi două butoane: cu un click pe primul, jocul începe de la primul nivel; dând click pe al doilea, puteţi introduce parola nivelului la care doriţi să jucaţi – util la relansarea jocului – după care daţi click pe primul buton. Urmează apoi alte trei butoane, care presupun că sunt pentru selectarea nivelului de dificultate – ceea ce am sesizat concret este că se schimbă viteza cu care porneşte bila.

Aveţi numai două bile, adică două "vieţi", deci jocul se poate termina destul de repede, dar norocul e că se poate relua de la orice nivel, dacă vă notaţi parolele. Ele apar scrise cu caractere latine, după ce se termină un nivel, înainte de a da Dvs. click pe un alt buton care permite continuarea cu nivelul următor. Atunci când aţi ajuns la parola "wingame", înseamnă că aţi terminat jocul (nu sunt foarte multe nivele… dar vă trebuie mai mult de cinci minute să îl terminaţi). Bineînţeles, sunt tot felul de premii speciale ce apar la spargerea unor piese, unele bune, care măresc mingea sau o transformă într-una cu puteri speciale, diferite faţă de ceea ce am văzut la alte jocuri de acelaşi gen, sau care vă permit să trageţi în piese etc, dar şi unele rele, care micşorează mingea, o refac bilă simplă şi aşa mai departe. Cursorul nu trebuie să iasă din ecranul de joc, căci atunci nu mai puteţi controla arcul care lansează mingea.

Pe ecran apar la anumite nivele diverse cercuri speciale, care, de câte ori sunt atinse de minge, o schimbă după cum e caracteristica fiecăruia. Una singură am întâlnit eu negativă, care face mingea mai mică, celelalte dau din nou puteri speciale. Când se termină jocul, dacă daţi click pe primul buton, puteţi relua jocul de la nivelul la care aţi pierdut. Dacă daţi click pe al doilea, ajungeţi la primele două butoane despre care am vorbit în prezentare, de unde puteţi relua de la primul nivel, sau, introducând parola, tot de la cel la care aţi pierdut, dar puteţi acum selecta şi viteza de start a mingii. Un aspect negativ al jocului: mingea prinde câteodată direcţii de "zbor" la un unghi foarte mic faţă de orizontală, şi nu şi-l schimbă la lovirea pieselor, aşa că… puteţi citi ziarul în timp ce mingea joacă singură 🙂 . Mie chiar mi s-a întâmplat ca odată ajunsă sus, mingea să nu mai coboare de acolo. Cam asta ar fi… succes la joc!

 

Puteţi juca pe tot ecranul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *