Pluginurile WP ale lui GaMerZ


Unul dintre cei mai cunoscuţi autori de pluginuri WordPress este GaMerZ, despre care probabil au auzit aproape toţi cei ce folosesc acest CMS. Dacă cumva nu aţi auzit încă de pluginurile lui, haideţi să le trecem puţin în revistă. Le găsiţi la această adresă, pentru fiecare plugin având de regulă patru legături: pentru descărcare, pentru testare (demo), către pagina pluginului pe situl pentru developeri (mică relevanţă pentru noi ca utilizatori) şi către documentaţia pluginului. Pagina de documentaţie este esenţială, având, tot de regulă, cinci secţiuni: index, changelog (istoricul pluginului), installation (cum se face instalarea), upgrade (cum se face actualizarea) şi usage (cum se foloseşte concret pluginul). Trebuie acordată mare atenţie acestor pagini dacă dorim ca pluginurile să funcţioneze 🙂 .

img249

Iată câteva dintre pluginurile oferite:

WP-Ban: permite ban-area (interzicerea accesului) unor navigatori după IP, interval IP sau sit de referinţă. Nu sunt multe cazurile când acest plugin este util, dar dacă anumite persoane vă fac probleme… ei bine, aveţi un capăt de aţă. 😉

WP-DBManager: permite diverse operaţiuni de aplicat pe baza de date MySQL a sitului WordPress (optimizare, reparare, backup, refacere din backup, ştergere, interogări şi altele).

WP-EMail şi WP-Print: poate cele mai celebre pluginuri GaMerZ – permit ca să adăugaţi butoane articolelor pentru trimitere prin email, respectiv tipărire.

WP-PageNavi: oferă un sistem de navigare mai bun în arhive (a se vedea şi pe acest sit, aici, cum introduce o bară de navigare mai utilă).

WP-Polls: numele spune totul – pentru realizarea de sondaje în WP.

WP-PostRatings: folosit de asemenea de noi, pentru aprecierea articolelor (multe opţiuni).

WP-PostViews: folosit de asemenea aici, indicând numărul de lecturi per articol.

WP-Stats: îl folosim dar nu este vizibil – în back-end oferă o pagină de statistici.

WP-UserOnline: arată câţi utilizatori sunt online pe o anumită pagină – da, îl folosim de asemenea.

Acestea sunt deci doar o parte din pluginurile lui GaMerZ. Dacă aveţi probleme cu implementarea vreunui plugin, apelaţi la forumul autorului. Sau puteţi şi să îi scrieţi: eu am făcut-o, semnalând un bug, rezolvat de el apoi în câteva zile în care am corespondat de mai multe ori. Unele pluginuri – deşi nu spune în documentaţie – nu merg dacă folosiţi WordPress pe un server Windows. Dacă este vorba de un server Linux atunci nu sunt probleme. Autorul are grijă să le actualizeze periodic şi mai ales să răspundă noilor versiuni de WordPress, pentru compatibilitate. Face o muncă excelentă şi nu pot decât să vă recomand cu căldură pluginurile lui.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *