Firefox: StatusbarEx, Download Sort şi ThumbStrips


Nu am mai prezentat de mult timp extensii Firefox! Scopul acestor prezentări nu este să vă umpleţi navigatorul favorit cu o sută de extensii; avem doar speranţa că s-ar putea să descoperiţi unele mai mult decât necesare. Să nu mai lungim vorba şi să vedem prima: StatusbarEx.

img6

După cum vedeţi din captura de mai sus, această extensie completează bara de stare din Firefox cu informaţii esenţiale în anumite cazuri: memoria sistemului (cât din cât este consumat); memoria folosită de FF şi CPU consumat; traficul în reţea (Download şi Upload). După cum ştim, Firefox are prostul obicei ca în timp să consume tot mai multă memorie, aşa că această extensie ne poate preveni când este utilă restartarea navigatorului. Când scriu acest material autorul anunţă că a apărut versiunea 0.2.8 care include şi un indicator pentru consumul bateriei (pentru laptopuri) – dar pe situl Mozilla este încă doar 0.2.7.

Trecem mai departe: Download Sort. Cui îi poate fi utilă această extensie? Celor care descarcă intens fişiere de pe internet nu cu un program dedicat (precum FlashGet) ci cu Firefox. Eu sincer am abandonat programele gen FlashGet pentru simplul fapt că nu mai îmi păstrez pe calculator kituri. Pe vremea dial-up-ului aveam 1-2Giga permanent ocupat pe hdd cu aplicaţii descărcate de pe internet. Acum dacă chiar am nevoie de OpenOffice de exemplu, prefer să îl descarc (cât e el de mare) decât să îl am permanent pe hard sau să îl caut pe CD-uri (plus că evoluează rapid ca variante, deci ceva de pe hard mâine poate fi expirat). Deci, presupunând că faceţi descărcări cu Firefox şi nu cu download managere dedicate, atunci această extensie face un lucru inteligent: le sortează! E un fel de secretară responsabilă cu descărcările 😉 . "Secretara" poate distribui fişierele în diferite foldere după criterii specificate de Dvs. De exemplu fişierele cu extensia mp3 în directorul c:’temp’muzica. Cele cu extensia exe în directorul c:’temp’aplicatii. Sau fişierele care conţin cuvântul wallpaper în url în directorul c:’temp’wallpapere. Veţi deveni mai organizat decât credeaţi că puteţi fi 😉 . Apropo: autorul acestei extensii este şi autorul altor extensii similare: Download Statusbar (printre favoritele mele) şi Download Scan (dacă folosiţi – doar – un antivirus ce scanează la cerere şi admite parametri, atunci puteţi să folosiţi această extensie ca măsură de securitate).

img7

În fine, a treia extensie pe care doresc să o semnalez astăzi se numeşte ThumbStrip. Aceasta permite memorarea siturilor vizitate: dacă după x minute v-aţi amintit de un anume sit puteţi să vedeţi lista de thumbnail-uri în partea de jos a ecranului şi să ajungeţi rapid la el. Extensia este bine dezvoltată, deşi la început. Sub fiecare captură grafică este indicat timpul când a avut loc vizita. Se pot filtra paginile selectând un sit doar (şi atunci rămân doar paginile din respectivul sit). Memorarea vizitelor (cu realizarea capturilor) poate fi uşor suspendată (există o icoană adăugată în statusbar). Digital Inspiration spune că extensia, deşi ne-am aştepta să consume memorie pentru realizarea capturilor, se comportă neaşteptat de bine. Eu, de asemenea, nu am sesizat probleme cât timp am testat-o.

img4


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Dan spune:

    StatusbarEx nu merge pe Linux.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *