CoolWebDesign…ro


Navigările pe web m-au condus zilele trecute la un sit dedicat designurilor… româneşti! CoolWebDesign.ro este un sit care cataloghează exclusiv situri româneşti, criteriul fiind designul. Cităm chiar de pe sit:

img22

"Cool Web Design este o galerie web unde găsiţi o gamă variată de site-uri cu un design de calitate. Ce înseamnă un design de calitate pentru noi? Design de calitate= vizual + tehnic + creativitate. […] Din dorinţa de a sparge noi bariere, uneori un design sau un element care este diferit poate fi cool. Cautăm pagini web care au ceva special şi care ar fi interesante pentru alte persoane. De obicei ne dăm seama de un site cu un design prost încă de la început: provoacă confuzie şi este neatractiv. Ce face ca un site să fie bun este o întrebare dificilă, şi 10 persoane vă vor da 10 răspunsuri."

Oricine poate propune un sit (al lui sau nu) de la secţiunea Propune un site. Siturile se propun, atenţie, nu se adaugă, deci nu apar în director imediat. Ele sunt analizate de echipa CoolWebDesign. "Tineţi minte că toate înscrierile aşteaptă a fi aprobate sau respinse. Site-urile neterminate, care au un design învechit, care folosesc template-uri sau care nu sunt originale vor fi respinse din start." Şi comunitatea are de spus un cuvânt în acest sit. Ca vizitator poţi da notă (în sistemul cinci steluţe) oricărui sit. Aceste note crează evident un top: cele mai bune şi cele mai… nu, nu proaste, ci nevotate (pentru că majoritatea aici au fie zero voturi, fie puţine). Faptul că se dă publicului acces la vot este totuşi, la urma urmelor, ceva populist şi care scade din relevanţa sitului. Desigur, există un "vot" al echipei CoolWebDesign (care, se presupune, ar fi formată din oameni pricepuţi la webdesign – nu există nici o carte de vizită a lor… ciudat, nu?), dar ar fi fost bine poate să existe un dublu rating, reprezentând vocea profesioniştilor şi vocea poporului.

În fine. Dincolo de eventualele critici care i se pot aduce, iniţiativa este interesantă şi este, cred, un semn de maturitate pentru internetul românesc să aibă directoare specializate, precum acesta dedicat designului. Vă invit să îl vizitaţi, poate veţi găsi inspiraţie pentru viitorul Dvs sit. Am spus inspiraţie!

img21


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Ideea este poate de salutat… implementarea lasa de dorit… m-am uitat la categoria webdesign, unde, evident, ar trebui sa gasesti designuri care sa te dea pe spate… ca doar asa scrie in descrierea site-ului.
    Orice individ care s-a jucat cu CMS-uri, template-uri poate recunoaste ca site-urile prezentate acolo sunt in marea lor majoritate niste glume proaste.

  2. Dever spune:

    @Alex – Ce legatura are implementarea (care lasa de dorit) cu calitatea site-urilor romanesti (respectiv categoria webdesign) ?

  3. cosmin spune:

    Noh… sunt o gramada de siteuri depasite. Am participat si eu cu niste siteuri facute de firma unde lucrez. Toate cele 8 (opt) siteuri au fost respinse in timp ce template-uri NEMODIFICATE stau la loc de cinste pentru … creatie. Asa ca mi se pare doar „un site” si nimic mai mult. Miroase a influente….


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *