dfGallery, din bun în mai bun


DezinerFolio ne-a reţinut atenţia două sâmbete la rând, plus joia aceasta. Astăzi revin asupra flashului dfGallery dezvoltat de DezinerFolio. Revin din două motive. Primul: mai mulţi au scris în comentarii sau direct că galeria nu ar funcţiona sau ar fi greoaie. În aproape toate cazurile în care am colaborat cu aceste persoane s-a dovedit că nu este aşa: galeria este funcţională şi nu este absolut greu de configurat (trebuie însă citită documentaţia).

img43

Al doilea motiv este că galeria a avut parte de două actualizări săptămâna aceasta. Dacă veţi descărca noua versiune (noua arhivă zip) veţi vedea că documentaţia nu mai este un fişier Word ci unul HTML într-un director special. La Requests veţi vedea cereri formulate de utilizatori şi rezolvate de autorul galeriei. Printre cele rezolvate se numără: încărcarea imaginilor din cache, pentru viteză (la cererea mea); există un buton care face comutarea între modul normal şi cel pe tot ecranul (fullscreen); acum galeria poate avea un fond muzical (se poate indica un fişier mp3 şi stabili volumul).

Pe mine m-au bucurat în special două lucruri: în noul sistem, folosirea contului Picasa este mai uşoară! Înainte trebuia să copiezi RSS-urile, să tai ceva din ele şi să le pui ca albume. Acum, dacă vrei toate albumele Picasa să fie afişate cu dfGallery nu mai este nevoie să le adaugi unul câte unul: indici adresa RSS globală şi gata! Unde este adresa RSS? Încărcaţi pagina cu albumele din Picasa WebAlbums şi căutaţi în dreapta-jos. L-am indicat mai jos cu o săgeată verde.

img45

Al doilea lucru care m-a bucurat este posibilitatea de a "traduce" interfaţa aplicaţiei flash. În acelaşi fişier xml sunt câteva cuvinte de tradus. dfGallery poate lua imaginile de pe serverul unde este pus flashul sau de pe situri dedicate hostingului de fotografii (Flickr, Picasa, Photobucket, Fotki). Nu voi dubla documentaţia şi nici nu voi intra într-o prezentare mai detaliată pentru simplu fapt că folosirea galeriei este cu adevărat uşoară. Citiţi doar cu atenţie documentaţia. Pentru a oferi un exemplu concret vă indic partea finală din fişierul xml unde puteţi vedea cât de "greu" este să îi indici să ia pozele din Picasa, respectiv partea cu "traducerea" interfeţei.

img46

Rezultatul îl vedeţi mai jos. Câteva observaţii. Din păcate până începe să arate o fotografie poate lua şi un minut (cam mult), indicatorul aparent blocându-se la 50% (răbdare, trece de 50%). În al doilea rând, nu uitaţi că practic se descarcă toate fotografiile pentru ca Dvs să le vedeţi. Deci dacă vă uitaţi la n albume ce împreună fac vreo 400MB de poze… vi se va descărca local 400MB de poze… Mai jos, pentru a nu mai oferi tot pozele mele de teste, vă ofer albumele foto ale Eparhiei de care aparţin (Eparhia de Cluj-Gherla). Pozele sunt late de 1600 de pixeli, deci nu vă miraţi dacă ia ceva timp până se încarcă (depinde de conexiune dacă "simţiţi" sau nu dimensiunea mare a pozelor). Folosiţi-vă de primul buton din banda de jos pentru a alege un alt album, dar mai ales de ultimul buton din banda de jos pentru a maximiza flashul pe toată pagina. Vizionare plăcută 😉 !


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *