Careuri Sudoku de tipărit


Astăzi este practic prima zi de vacanţă pentru elevi. Drept urmare am doi copii în vacanţă care riscă să taie frunze la câini dacă nu le ghidăm activităţile. Am consumat astăzi restul de cartuş tipărind la imprimantă diverse fişe matematice (generate cu un program) şi fişe Sudoku (joc de care şi copiii sunt îndrăgostiţi). Personal am strâns peste 60 de careuri Sudoku şi le-am pus în fişiere PDF pe ProFamilia.ro, dar aveam nevoie de mai multe. Am pornit deci în căutare pe net după fişe cu careuri Sudoku gata de tipărit. Există desigur multe. Unele se laudă că tu alegi configuraţia şi situl generează PDF-ul şi ţi-l trimite prin email: după ore bune, de la unele situri nimic. Aşa că, pentru copiii Dvs sau poate chiar pentru Dvs, vă recomand câteva resurse practice şi cu adevărat funcţionale.

img65

O primă opţiune o reprezintă E-Sudoku.fr, care permite tipărirea de fişe cu careuri de 9×9 dar şi de 4×4, cu diferite nivele de dificultate. Nu generează PDF, dar puteţi instala o imprimantă virtuală pentru a "tipări" într-un PDF. Sau desigur puteţi tipări direct, dacă aveţi ataşată computerului o imprimantă. La fiecare apăsare a butonului Print sunt generate careuri noi, deci practic puteţi genera oricâte fişe (cu 4 careuri 9×9 pe pagină, sau 16 careuri 4×4).

Un interesant sit dedicat jocului Sodoku este Playr.co.uk/Sudoku. Dacă daţi click pe linkul Print veţi avea acces la o pagină de configurare. Din păcate se generează doar careuri 9×9 dar de diverse nivele de dificultate. Puteţi alege ca din cele 4 dintr-o pagină unul să fie de un anumit nivel, altul de alt nivel… Sau folosi opţiunile de sub Quick Links pentru a genera rapid de exemplu o pagină cu toate cele patru careuri de nivel uşor. De fiecare dată se generează alte careuri, deci puteţi tipări mai multe fişe.

img66

Dacă vreţi mai multe fişe trebuie să regeneraţi o pagină cu careuri. Nu ar fi mai frumos să existe mai multe pagini, fişe, gata pregătite? La KrazyDad.com găsiţi aşa ceva! Sute de careuri aşteaptă în fişe gata pregătite. De exemplu la nivelul uşor aveţi posibilitatea să tipăriţi pe "cărţi" (o carte include 8 careuri, fiecare pe câte o pagină, plus soluţiile la final) sau totul reunit într-un fişier PDF de… atenţie… 400 de pagini! Am preferat varianta din urmă, în care sunt puse câte 4 careuri într-o fişă, listând doar primele 40 de pagini pentru moment. Dacă urmează să mergeţi într-o vacanţă fără internet 😉 listaţi-vă câteva zeci de pagini (de la ce nivel de dificultate doriţi) şi luaţi şi un creion: v-aţi asigurat un timp de relaxare… (Tot pentru copii şi tot pe KrazyDad găsiţi şi labirinturi de tipărit şi rezolvat.)

img67

În fine, închei cu o altă soluţie "în bloc". La CountToNine.com am găsit un Sudoku book builder, care vă permite să generaţi dintr-una un fişier şi cu o mie de careuri. Trebuie doar să precizaţi câte doriţi de un anumit nivel iar fişierul PDF va fi generat automat! Da, nu trebuie să aşteptaţi generarea lui. Atât că nu include şi soluţiile. Dar v-am prezentat mai multe variante tocmai pentru a avea de unde alege. Alegeţi, tipăriţi şi… aveţi o "jucărie" – pentru cei mici şi pentru cei mari – care merge şi offline 🙂 .

img68


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *