Felicitări cu imagini de pe Flickr


În luna aprilie, pe CNet.ro a apărut un articol despre FlickrCash, sistemul de căutare între fotografiile de pe Flickr.com. Mai nou, FlickrCash.com şi-a schimbat numele în Picturesandbox.com, după cum puteţi observa dacă daţi click pe primul link din materialul lui Radu. Acum căutarea nu se mai face doar între pozele de pe Flickr.com, ci şi de pe încă alte patru situri (inclusiv YouTube şi Webshots). Şi a mai apărut un nou serviciu: "phreeting" (de la photo + greeting). Acest serviciu ne permite să transformăm imaginile în felicitări – aici se pare că le ia doar pe cele de pe Flickr.

img64

Dând click în partea din dreapta sus a ecranului unde scrie phreeting, ajungem la un meniu în care putem indica cuvintele cheie după care să caute între fotografii. După afişarea rezultatelor căutării, pe mai multe pagini, aveţi de făcut o muncă – nu prea uşoară ;), pentru că pot fi foarte multe fotografii – de alegere a unei imagini. Dând click pe o imagine, o vedeţi mai mare; cu click pe săgeata albastră de pe ea, ajungeţi să o vedeţi pe Flickr; dând click pe cruciuliţa roşie, puteţi face să dispară de pe ecran fotografiile care sigur nu vă interesează, pentru a uşura puţin alegerea.

Fotografia aleasă trebuie trasă în zona în care scrie drag photo here – vă mai puteţi răzgândi, şi trage peste ea altă imagine. În zona unde scrie type greeting here, scrieţi textul pe care doriţi să îl trimiteţi – fără caractere româneşti, căci nu le afişează corect. Puteţi alege schema de culoare a felicitării, din şapte variante, şi puteţi să o vizualizaţi înainte de a o trimite. Aplicaţia face autosave, dar poate nu suficient de rapid, aşa că la schimbări succesive, ca să fiţi siguri că vizualizaţi felicitarea actualizată, daţi click pe save înainte de a da pe preview. După ce sunteţi siguri de alegeri şi de text, daţi click pe send: se va lansa clientul implicit de mail (Outlook Express, Thunderbird…). Puteţi schimba în email textele implicite în limba engleză, dar să lăsaţi adresa la care se găseşte felicitarea. Întorşi din nou în aplicaţie, butonul new goleşte imaginea şi textul alese, şi generează un nou cod pentru o nouă felicitare. Cum "ambalajul" (adică subject plus body) la email este pre-creat în limba engleză, veţi prefera probabil să copiaţi link-ul felicitării şi să scrieţi singur emailul cui doriţi. Pentru o nouă căutare daţi click pe butonul din banda albastră minimizată.

În loc de încheiere, o felicitare pentru voi toţi: http://picturesandbox.com/card/srmke1bp. Vă invit să o deschideţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. anmar037 spune:

    Mai nou situl cere identificarea pe server cu un ID si o parola… 🙁

  2. radu.capan spune:

    Uh, sper din inima ca e doar o eroare de configurare la server. Altfel nu are explicatie: de unde obtii un username si o parola? Poate in cateva zile problema se va rezolva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *