Slideshow-uri din Flickr


Dacă tot am scris despre faptul că Flickr oferă cont pro celor care îşi migrează la ei pozele ţinute pe Yahoo! Photos mi-am amintit de câteva soluţii care ne permit să includem un set de poze în propriul sit. Prima, despre care au scris mai multe bloguri IT în aceste zile, este 123Flickr.com. Este o soluţie simplă dar nu foarte flexibilă. Practic permite afişarea ultimelor n fotografii într-un flash simplu. Puncte slabe: flashul nu este redimensionabil (încercaţi să schimbaţi valorile pentru lăţime şi înălţime şi veţi vedea; nu permite specificarea unui anumit set, ci generic, ultimele fotografii. Puncte tari: simplitatea – dai numele de utilizator şi câte fotografii să ia.

O altă soluţie este PictoBrowser pe care o văd folosită cu succes pe un sit al unei parohii greco-catolice, dar eu nu am reuşit să îl folosesc. Poate Dvs reuşiţi?

În fine, o a treia soluţie pe care o notez aici este FlickrSlidr, care apelează la un iframe pentru a folosi slideshow-ul clasic de la Flickr. Aici puteţi seta dimensiunile, iar din codul generat puteţi tăia (dacă ştiţi puţin HTML) reclama la autor. Rezultatele pentru soluţiile 1 şi 3 le vedeţi mai jos. Mai ştiţi altele bune?

PS: Nu uitaţi că imaginile din conturile Flickr le puteţi afişa în propriul sit şi cu dfGallery, soluţia atât de dragă mie şi popularizată aici.

 


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Miluta Bosoiu spune:

    Atat temele cat si tehnica folosita, sunt exceptional realizate! Va rog sa primiti sincere felicitari! M.Bosoiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *