ExpertVillage: experţi puşi la treabă pentru noi


Am mai scris despre situri care oferă lecţii video pe tot felul de teme. Astăzi am descoperit un altul, ExpertVillage, ale cărui câteva materiale le-aţi văzut deja dacă aţi "citit" articolul anterior. ExpertVillage reuneşte mii de videoclipuri despre cum să faci… diverse, dintr-o varietate de domenii. De la trucuri de magicieni la animale din baloane, de la dansul din buric la cum să te machiezi, de la cum să cânţi la chitară la cum să pregăteşti nu ştiu ce băutură exotică. Şi exemplele pot continua alte multe rânduri.

img84

Materialele, majoritatea văzute, sunt scurte şi concentrate pe tema tratată, ceea ce înseamnă că nu există prea multe "bălării". Dacă şi pe YouTube poţi găsi astfel de materiale – evident – aici ai garanţia calităţii materialelor. Nu degeaba se vorbeşte de experţi: nu oricine poate publica materiale pe acest sit (citez: "trebuie să ai fie o diplomă în domeniu, fie experienţă intensivă, fie ambele"). Am apreciat – deşi nu e prima oară când văd aşa ceva – că videoclipurile – unele sau toate nu ştiu – au şi "transcrierea", adică paragrafe cu textul vorbit: excelent în cazul în care nu am înţeles un anume cuvânt sau pur şi simplu dorim să ne salvăm undeva paşii de făcut.

Mi-a plăcut modul de organizare a informaţiilor. Există desigur categoriile (sus în meniu, Categories), dacă ştii ce cauţi. Şi un motor de căutare, la fel, dacă ştii ce cauţi. Într-un minut poţi deveni membru al sitului şi atunci poţi să îţi salvezi deoparte clipurile favorite. Cum experţii joacă un rol esenţial în acest sit, poţi să îţi salvezi deoparte şi experţii favoriţi. După cum vedeţi mai jos, clipurile unui expert sunt grupate, ceea ce uşurează navigarea. De fapt în multe cazuri clipurile reprezintă capitole a căror succesiune are un sens. Veţi vedea la mai multe teme cum începe tratarea cu elemente de bază, progresând spre lucruri mai complexe, dar de fiecare dată în videoclipuri concentrate. Nu veţi găsi aici material de 10 minute sau nu ştiu cât de lung. O operativitate bine venită.

img85

Acum gata cu vorbitul, e timpul să mai şi (video)învăţăm ceva 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Explicatii si solutii la diferite probleme si curiozitati ofera si site-ul: http://www.wonderhowto.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *