Webware 100 şi-a desemnat câştigătorii


Nu e tocmai nouă vestea, evenimentul întâmplându-se la 18 iunie a.c. Pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată vă invit să vedem care sunt cele mai bune webaplicaţii (the best web apps, according to you, ca să cităm). Găsiţi lista aici şi sunt sigur că nu veţi avea multe surprize. Competiţia s-a desfăşurat în lunile mai şi iunie, pornindu-se de la peste 5.000 de situri candidate, dintre care editorii de la Webware (sit aparţinând de CNet.com) au selectat 250. Cele aproape 500.000 de voturi au stabilit cei zece câştigători de la cele zece categorii.

img92

De exemplu la capitolul Browsing (navigatoare, extensii, widget-uri şi securitate), câştigătorii au fost: Firefox, Google Reader, Internet Explorer 7, My Yahoo, Netvibes, OpenID, Opera, Safari, StumbleUpon, yourminis (linkurile nu duc la respectivele situri/produse câştigătoare, ci la prezentarea făcută de Webware). Nu sunt surprize nici la capitolul Communication: AIM, Gmail, GrandCentral, Meebo, Skype, Trillian, Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Yahoo Mail, Yahoo Messenger.

Un lucru care personal m-a mirat a fost prezenţa la capitolul Entertainment a jocului Desktop Tower Defense. Vă amintiţi că am scris despre el şi practic jocul cunoaşte o bogată serie de variaţii şi mă gândesc să revin astăzi cu una. La capitolul Media nu s-au "calificat" între primii zece nici Google Video şi nici Picasa WebAlbums, dar pentru Google a rămas ca reprezentant YouTube. Iată lista: Flickr, Fotki, Last.fm, Netflix, Pandora, Photobucket, uStream.TV, Yahoo! Video, YouTube, Zooomr. În fine, să mai amintesc de categoria Publishing, unde regăsim CMS-uri precum WordPress, Drupal sau TypePad.

img93

Din cele 10 categorii, Google nu are câştigători în 2 categorii (Community şi Entertainment) – cu siguranţă se vor face nişte achiziţii să rezolve problema 😉 . La 8 din 10 se mai întreabă cineva cine este cel mai tare în parcare(a aplicaţiilor web)?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Competitia are loc si anul acesta. Candidatii sunt propusi (unii dintre castigatorii de anul trecut sunt nominalizati din nou) si utilizatorii web sunt invitati sa voteze la adresa: http://www.webware.com/html/ww/100/2008/publish.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *