S/2: Google Talk Gadget, Office online, rezoluţii şi altele


De-a lungul săptămânii au fost unele lucruri pe care nu le-am acoperit fie din lipsă de timp fie pentru că nu erau prea multe de spus. Aşa că, scurt pe doi (S/2), le trecem în revistă astăzi, acum.

img129

Google Talk Gadget o ia tot mai mult înaintea clientului Google Talk 🙁 . Ne bucură progresul, dar de ce nu se "propagă" noutăţile şi în Google Talk Client? Noutatea săptămânii acesteia (via) este posibilitatea de… chat! Da, în sfârşit cu GTG se pot face "camere" în care să discute mai mult de două persoane. Dacă invitaţi la chat o persoană, chiar dacă are lansat GTC, pentru discuţie va fi invitat să lanseze o pagină web cu GTG. Tot dinspre Google, "departamentul" YouTube, săptămâna aceasta a venit o veste care pe noi ne lasă destul de rece: lansarea YouTube în nouă limbi. Oare va veni cândva şi rândul unui YouTube în limba română, cu materiale publicate – legal – de la televiziuni (sau generic: producători) români? Da, ştiu că după unii există un YouTube românesc, dar personal nu subscriu la opinie.

Google a achiziţionat o nouă firmă, gest care întăreşte speculaţiile despre o aplicaţie echivalentă pentru Power Point. Read/Write Web a publicat un interesant articol intitulat Office online: cine conduce? Reproduc tabelul comparativ. Cred că cele mai bine "înfipte" în luptă sunt soluţiile de la Google şi de la Zoho. Google se evidenţiază prin simplitate (un dezavantaj de la un moment dat), pe când Zoho prin complexitate (da, un dezavantaj de la un moment dat). Dacă veţi consulta articolul indicat, de la R/W Web, veţi găsi şi un interesant tabel comparativ Google-Zoho. (A! Legat de temă. ThinkFree face un pas ciudat… de la online la offline! Da, oferă acum o suită Office pentru uz offline, dar din păcate negratuită. via)

img128

Dacă sunteţi webmaster atunci rezoluţia vizitatorilor vă interesează. Care este oare o medie mondială? Nu ştim. Dar W3Counter, în baza datelor a aproape 30 de milioane de vizitatori, trage concluzia că cea mai întâlnită rezoluţie este 1024×768. Cei care au rezoluţia 800×600 au devenit atât de puţini… şi totuşi majoritatea designurilor (inclusiv acesta al CNet.ro, şi alte tone de designuri) sunt "strânse" pentru 800×600.

screenresolutions1.gif

Iar la final o selecţie de articole găsite săptămâna aceasta şi care v-ar putea interesa. Titlurile le voi traduce, articolele sunt evident în engleză:

Care format şi schemă de culori AdSense este mai bună?
Reduceri masive ale venitului adus de Google AdSense
Nouă lecţii pentru cei care vor să fie bloggeri
Opt moduri de a-ţi mixa clipurile video online
Şase moduri de a descărca torrente din navigator
Addon-urile Firefox: tot ce trebuie să ştii
Camere foto digitale: zece lucruri pe care trebuie să le ştii

Cu siguranţă au mai fost diverse lucruri mici de semnalat, dar asta e… Să privim partea plină a paharului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *