Descătuşează fişierele blocate cu Unlocker


Astăzi m-am decis să dezvolt o temă prefigurată de un program din secţiunea noastră de Download.

Probabil cu toţii ne-am confruntat, la un moment dat, cu supărătoarea eroare de mai jos:

img140

Ea survine când un fişier sau un folder nu poate fi şters, din diferite motive (cel mai adesea este folosit de alt program). Şi atunci? Cea mai simplă soluţie, în cazul în care v-aţi blocat, este să apelaţi la… Unlocker. Unlocker face exact ceea ce sugerează numele: deschide toate "lacătele" care vă ţineau captiv fişierul / folder-ul, permiţându-vă să îl manevraţi după bunul Dvs. plac (ştergere, redenumire, mutare). După instalare, opţiunea Unlocker apare, la click dreapta pe fişier ori folder, în meniul contextual. (Totodată, există şi un asistent, configurabil pentru autopornire).

img141

Apăsaţi şi… Unlocker va afişa prompt piedicile întâlnite. Click pe Unlock All: problema noastră s-a rezolvat!

img142

Pe site-ul-mamă, creatorul Cedrick "Nitch" Collomb ne prezintă şi o comparaţie între soft-ul său şi celelalte variante de gen disponibile pe piaţă. Evident că Unlocker le bate, îmbinând funcţionalitatea cu un aspect esenţial pentru noi: gratuitatea. "Este gratuit şi aşa va rămâne mereu" ne promite Cedrick. Iar noi îi mulţumim.

Unlocker 1.8.5, ultima versiune, datează de anul trecut, ceea ce nu îi ştirbeşte câtuşi de puţin meritele. Descărcaţi de aici. Vă voi mai dezvălui că programul e tradus şi în română (de-ar fi toate ca el…) şi că rulează sub sistemele Windows 2000 / XP / 2003 / Windows Vista. Versiunile anterioare sunt grupate într-o arhivă. Dacă experimentaţi dificultăţi, lista de întrebări frecvente de pe site-ul menţionat ar trebui să vă fie de ajutor. Pe curând.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 4,40 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. makavelis spune:

  folosesc de ceva vreme Unlocker… foarte bun

 2. -Hawkeye- spune:

  Mersi fain! De multe ori sunt nevoit sa astept pana la urmatoarea restartare a PC-ului pentru a putea muta un fisier. Acum am scapat de eroare. 😀

 3. vlac spune:

  Nu aveti nevoie de unlocker. Problema se rezolva foarte simplu: Ctrl+Alt+Del -> Processes -> selectati explorer.exe si dati End Process. Apoi Ctrl+Alt+Del din nou, File -> New Task (run) si scrieti explorer.exe. And you’re back in business 😉 .

 4. paul spune:

  Daca inchizi explorer-ul pierzi toate modificarile (in afara de mutari sau copieri de fisiere) facute de la pornirea windowsului… Asha ca mai bn folositi Unlocker :p .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *