Directoare în Google Docs & Spreadsheets?


Ieri Google a anunţat câteva noutăţi semnificative la Docs & Spreadsheets. Ele privesc nu atât aplicaţiile pentru editare de texte şi pentru calcul tabelar, cât pagina de intrare, unde se găseşte lista documentelor (vedeţi captura de la sfârşit). Dincolo de aspectul mult mai plăcut şi îngrijit, interfaţa are numeroase elemente utile. Organizarea documentelor – utilă celor care au zeci de documente, ale lor sau ale altora, la care au acces de editare – este acum substanţial îmbunătăţită. Poţi regăsi mai uşor un document după diverse criterii. Şi căutarea s-a îmbunătăţit: ajunge să scrii câteva litere şi ţi se sugerează documentele ce se potrivesc căutării.

img153

Google se laudă cel mai mult cu… introducerea directoarelor, folderelor. După cum ştim de la GMail, Google a fost de la început anti-foldere, pro-taguri. Personal cred că Google aici jonglează puţin cu minţile noastre. Da, acum scrie Add to folder sau All folders. Da, icoanele sunt cele clasice pentru foldere… Dar poţi trage un document în mai multe foldere deodată. Păi acestea nu sunt tagurile? Practic – dacă greşesc corectaţi-mă – Google prezintă tagurile sub numele şi icoanele folderelor. Mulţi vor fi însă satisfăcuţi. La urma urmelor delimitarea între foldere şi taguri este destul de subţirică, iar pentru unii utilizatori poate chiar să nu existe.

img152

Rămâne să vedem o actualizare a "feţei" şi la aplicaţiile Docs, respectiv Spreadsheets. Şi poate şi la GMail? Cred că şmecheria cu "le zicem de azi foldere, nu taguri" (sau "foldaguri"? 😉 ) ar câştiga pe mulţi care nu doresc să folosească GMail pentru că nu are foldere.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Arena spune:

    Foarte interesant ce a scos Google. Acum o sa-mi pot tine documentele pe net si voi putea lucra si de acasa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *